Konzorciju zagrebačkog Vijadukta i bh tvrtki posao vrijedan 113 milijuna eura

Konzorcij domaćih kompanija dostavio je najbolju ponudu za gradnju dionice autoputa na koridoru 5C Suhodol – Tarčin i najvjerojatnije će dobiti ovaj posao, saznaje “Dnevni avaz”. Ovo je veliki uspjeh tvrtki iz BiH, s obzirom na veoma jaku konkurenciju iz nekoliko europskih zemalja.

Ponude su otvorene jučer, a domaći konzorcij ponudio je da ovu dionicu, južno od Sarajeva, sagradi za 113 milijuna eura. Prije nego što bude proglašen pobjednik, mora se obaviti računska kontrola svih ponuda.

Konzorcij čini pet domaćih kompanija: ŽGP, “Hidrogradnja”, “Hering”, GP “Put” i “Euroasfalt”. S obzirom na to da nijedna domaća kompanija nije ispunjavala uvjete da dobije posao, bh tvrtke ponudu predale zajedno s hrvatskim “Vijaduktom”.

Gradnja ove dionice bit će financirana kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Dionica je duga 4,65 kilometara, ali je vrlo zahtjevna, zbog čega je i cijena visoka. U sklopu nje, naime, nalazi se tunel Suhodol, dužine skoro tri kilometra. Rok za gradnju dionice Suhodol – Tarčin je tri godine, precizira sarajevski list.

Ponude kompanija

Domaći konzorcij 113.153.422 eura

Cengiz Insaat” (Turska) 115.154.191 euro

“Strabag” (Austrija) 129.514.712 eura

“Muratori & Clementist” (Italija) 147.209.315 eura (plus popust od deset posto)

“Poor” (Austrija) 154.746.809 eura

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.