Konji na Bilima dobivaju hranilicu

Uspješno je doveden do samoga kraja projekt prikupljanja sredstava za izgradnju hranilice za stada divljih konja na Bilima, koji je otpočeo svečanim predstavljanjem kalendara, oplemenjenoga motivima iz života tih zadivljujućih životinja, održanim prošloga mjeseca u Klubu Aluminij.

Autor fotografija je mladi mostarski fotograf Ivan Kelava koji je tri godine fotografirao svakodnevicu jedinstvenih krda na toj visoravni poviše Mostara. Kelava ponosno ističe kako su prodajom kalendara potrebna sredstva prikupljena te kako je projekt ušao u završnu etapu.

”Mogu kazati kako je kalendar uspješno odgovorio izazovu. Sredstva su osigurana, napravljen je nacrt hranilice, a ovih dana očekujemo dostavljanje drvne građe do majstora koji će zamisao iz nacrta pretvoriti u stvarnost. Zahvalan sam svima, svim pojedincima i poduzećima koji su prepoznali vrijednost ovoga projekta, a na poseban se način zahvaljujem agenciji Smart design te Galeriji Aluminij, čijim je uključivanjem zapravo projekt i zaživio”, rekao je Kelava.

Podsjećamo, sve je počelo kao njegova osobna priča, želja za opuštanjem u prirodi. No, bilježenje ponašanja tih iznimnih krda, jednih od rijetkih u Europi koji danas lutaju slobodni, s vremenom je izraslo u puno više.

Otprilike 150 konja na Bilima izloženo je cijelom nizu prijetnji, a jedna od njih je oskudna prehrana tijekom zimskih mjeseci. Hranilica, čija je izgradnja u tijeku, predviđena je za ispunjavanje svoje svrhe u predstojećih nekoliko sezona, a Kelava poziva medije da poprate čin njezina otvaranja na odabranoj lokaciji na Bilima, o čemu će pravodobno izvijestiti putom svoje Facebook stranice, priopćeno je.

(Bljesak.info)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.