Konačno pao dogovor: Evo kad će ŽZH dobiti novu Vladu

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović, nazočio je u petak u radnom posjetu Županiji Zapadnohercegovačkoj u Širokom Brijegu gdje se sastao s predsjedništvom Županijskog odbora HDZ-a BiH.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, procesu formiranja izvršne i zakonodavne vlasti svih razina. Poseban naglasak bio je na uspostavu Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Istaknuto je, kako je dogovor postignut, te će se sjednica županijske Skupštine održati 20. ožujka, kada će se potvrditi nova Vlada. Zaključeno je kako će svaki općinski i gradski odbor do srijede dostavit imena kadrovskih rješenja po svim resorima.

Predrag Čović kandidat za predsjednika Vlade ŽZH

Također, razgovarano je infrastrukturnom razvoju županije, ali i jačanju gospodarstva. Istaknuta je nužnost suradnje s višim razinama vlasti u svim projektima i planiranom razvoju.

Čović je upoznao nazočne o trenutnoj političkoj situaciji i procesu uspostave federalne vlasti, ističući važnost da se i u Federaciji BiH u najskorijem roku omogući implementacija rezultata Općih izbora.

Također, istaknuo je kako će se i u ovoj županiji, općinama i gradovima nastaviti pratiti svi projekti, sa razine entiteta i države BiH, objavljeno je na službenoj stranici HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)

34 komentara

 • Da je bar neka vijest …. većinu naroda to i ne zanima a iskreno vjerujem da ni ove u vlasti to uopće brine sto se o njima misli

 • Sram vas može biti za ovaj kružni tok kod 2 osnovne , za kružni tok prema borku , za ceste kod male škole , za sve rupe po gradu ličimo na kasabu . Pa dajte osvjestite se više pa sredite jednom ove ceste u komadu, ali ne BRINA dovedite stručnjake koji će to asvaltirati kako treba. Jeli vas stid vlasti ” NAŠA ” .

 • Za kruzne tokove i rupe na vijecu se pita svako drugu sjednicu mali Barac i za ugrovacu takodjer kolega mu ali naravno odgovora nema

 • Običan čovjek nema od Vlade i županije ništa ostaju troškovi društvu beru proračun od malog čovjeka ne poštuju deset božjih zapovijedi

 • Glupo je vise bilo sto govoriti o svemu sto se kod nas (ne)događa, žalosno koji debili vladaju a koji tek debil dolazi za premijera .

 • Siroki Brijeg srediste zupanije a grad u rasulu od soptini kuca,krunine strane, sredista grada, duvanjske , parkinga itd its itd a o selima da ne pisem

  • Gore od toga je bespravna gradnja po puringaju i ulice pune parkiranih auta, ono ruglo ispod hotela, oni kiosci, pa korito rijeke, pa bespravna gradnja po pecari, nijedna kuća nema parking, svi na cesti parkiraju, pa one dvije američke zgrade na zorićevini od kojih ne može cesta i most na obilaznicu….

    • 20:57,šta je krivo rekao?
     Na Pecari i Puringaju ne možeš proći sa malim autom od parkiranih auta “ispred svoje kuće”, jer su debili zamislili da je ulica ispred njihova.
     Ni Hitna, vatrogasno ni auto za smeće ne može proći. Svima treba poslati kaznu pa nek prave parking ako im treba u svom dvorištu a ne da ovako bezobrazno smetaju na JAVNOM putu.

     • 17:54 jesi li kad izlazio dalje od tih ulica na kojima su auti parkirani? Pun je Zagreb, Munchen, Beč, Rim takvih ulica. Ti si se našao pametan pa tuda prosipaš mudrosti. Jel ti jasno da je parking svugdje problem, ne samo u Širokom? Dosta kuća ima i parkinge. Šta je problem sa zgradama na Zorićevini? Je li most nužan kao prometno rješenje i može li se izvesti na način da mu ne smetaju zgrade? Bespravna gradnja o kojoj piše, nije problem samo Pecare, već jugoistočne Europe. Tim se zakonodavac treba pozabaviti. Koje ruglo ispod Hotela?

 • Jel vam mozda Komsic kriv ili mozda Bakir sto niste formirali vladu u zupaniji s 99 % Hrvata !? Sram vas bilo, samo svoje g.uzice gledate.

  • JM, trebali bi doći i sposobni i školovani na državnim fakultetima sa najmanje 5 godina radnog iskustva u struci na rukovodećim radnim iskustvom.

 • ZNA SE stavili muslimanski kiosk u učionicu u školi na Lisama i za ovu godinu njima dosta.A okle škola za nešto više,većina završila u Neumu “vakultet”93-94-95 zastupnici u parlamentu nepismeni 😂😂

 • Mislim da je opasno po ljudsko zdravlje šta se ispusta u Ugrovacu.Kada protece Ugrovaca sve to odnese pa neka je Bog na pomoći šta sve jedemo..Nema Srba ni Muslimana pa da okrivimo njih.Sve je do nas.Nitko nije zaštićen pa ni vaša djeca ,naši dragi političari…Ako imate moć riješite da se manje trujemo.

 • Najzadnj grad u hercegovini nigdje zaobilaznica ,zaobilaznica Vagan je tuga od obilaznica sve novce protrate kroz prkno .Bravo .Samo tako,u secu sutra imate sastanak kradezea.

 • Zaobilaznice možemo zahvaliti našim građanima što su napravili kuće na davno predviđenoj trasi i onima što već 50 godina legaliziraju takve kuće. Nitko se ne usudi srušiti. Ma nitko se ne usudi srušiti zidove od male škole pa prema Oklajima kako bi mogao proći normalan nigostup iako su svi ogradili općinsku zemlju. Pitam vas što lajete možda ste i vi isti takvi, to je sve poremećeno od komunističkih vremena kao i ona kuća kod doma zdravlja što je sad otkupljenja. Tko je dao dozvolu za izgradnju, auti mu dirali u kut dnevnog boravka. Hoće li radnik iz općine ili policije sa minimalnom plaćom doći srušiti zid koji onemogućava izgradnju nogostupa. Neće, ne bih ni ja. Sve podmićivanje je nasljedstvo vladavine turaka 500 godina. Podmićuje se za zemlju, za red u liječnika, za djecu u školi, za prekršaj u prometu, za sudske postupke…… To je ušlo u nasljedstvo u gene u ovim krajevima, nema nama pomoći. Najsmješniji su oni koji kažu ja neću ali već u trećoj rečenici traži uslugu preko veze. Geni su čudo

 • Pa zar je moguće da je morao doći Čović, posjest vas kao malu djecu, zaprijetit prstom da bi vi rekli “Evo dogovorit ćemo se!”. Da imate imalo morala i svijesti o općem dobru davno bi svi ostavke dali. Ali krivi smo i mi što smo nikakvi kao narod pa nikad ne izlazimo na ulice i ne razbijamo (ne opće dobro i od običnog naroda, nego vaše)! Vidio bi dogovora, za dan-dva. A ne ovako, pola godine od izbora, sramota!

 • Nek vas je stid i sramota i Široki Brijeg i Ljubuški i Posušje i Grude, ZHŽ, tzv. političare… izbori bili 2.10. vi se još nemožete dogovoriti. Užas. Vi i vaše fotelje, pozicije i privilegije, kako običan narod preživi s običnom plaćom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.