Konačno je završen cijeli prometni pravac od Tomislavgrada do Blidinja

Nakon dugog niza godina u cijelosti je završen prometni pravac R419a Lipa – Blidinje koji je od velike važnosti za Hercegbosansku županiju ali i za Park prirode Blidinje.

Projekt rekonstrukcije županijske ceste R419a je započet 2014.godine kada je uloženo cca 2.000.000 KM i to iz dobivenih sredstava od GSM licence.

Razlog odgađanja preostalih kilometara do spoja s cestom Posušje-Blidinje su bila financijska sredstva. Zahvaljujući Vladi Hercegbosanske županije , koja se kreditno zadužila kod komercijalne banke u vrijednosti cca 1.500.000 KM, nastavljeno je asfaltiranje koje je konačno i završeno, piše Blidinje.net.

Podsjetimo, nakon probijanja ove ceste koja je u vremenu Domovinskoga rata s pravom prozvana “Cestom spasa”, koja je spasila tisuće i tisuće izbjeglih koji su bježali pred ratnim vihorom, sve do 2014. bila je asfaltirana tek dijelom, do ulaza u Grla.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Ako je vaka , i ostaje vaka, to znaci mogu vozit kako ocu i kud ocu!! Ni linija, puni ni isprekidani, ni linije zute boje za bicikliste, ni lipog trotoara!! Sta ste radili za tolike novce!! Ili je sve uradjeno, a na sliki se ne vidi! Bar platane posadite!

    2
    3
  • Završili cestu? Pa šta će za naredne izbore, ili na njih više ne računaju pošto se druga Gago Dragan Čović veše neće moći nigdje natjecati?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.