Komunalna poduzeća u ŽZH dobila kontejnere, u tijeku postavljanje tabli upozorenja

Kroz projekt YOUth drive koji financira Europska unija, komunalnim poduzećima Županije Zapadnohercegovačke donirana su četiri velika kontejnera koji će omogućiti pravilno skladištenje i prijevoz otpada u lokalnoj zajednici.

Kontejnere su preuzeli predstavnici općinskih i gradskih komunalnih poduzeća koji su izrazili svoju zahvalnost za opremu koja će im olakšati djelovanje na terenu. Prema zajedničkom dogovoru kontejneri će biti postavljeni na lokacije koje su najugroženije, te koje stvaraju povećanu opasnost za okoliš i zajednicu.

Zahvaljujući projektu također je započeto postavljanje tabli upozorenja ”Zabranjeno odlaganje otpada” u svrhu podizanja svijesti svakog pojedinca i zaštite okoliša područja Županije Zapadnohercegovačke. Table se postavljaju na ukupno deset lokacija koje su najugroženije zbog odlaganja otpada na mjestima koja za to nisu predviđena.

Kvalitetnom suradnjom svih relevantnih dionika iz sektora okoliša stvara se čvrst temelj koji doprinosi jačanju samog sektora, a što će na kraju rezultirati boljom i kvalitetnijom brigom za okoliš. Stoga, aktivnosti poput ove će biti od velikog značaja na putu ostvarivanja zadanih ciljeva projekta, a na kraju i ciljeva lokalne zajednice Županije Zapadnogercehovačke glede zaštite okoliša.

Ovakvi i slični projekti, uz podršku Europske unije, čine veliki iskorak prema jačanju i uvezivanju svih sektora u cilju kvalitetnog i konkretnog djelovanja u akcijama zaštite okoliša, te stvaraju jedan novi prostor za zajedničko djelovanje i doprinos održivom razvoju Županije.

Foto: Udruga EKO ZH

Kroz projekt je provedena i analiza stanja vodotokova na području Županije Zapadnohercegovačke, koja je uvrštena u set preporuka za zakonodavce u cilju jačanja okolišnih politika, te donošenja konkretnih i kvalitetnih mjera.

Na službenoj stranici projekta YOUth drive Naša priroda lokalnoj zajednici i pojedincima je omogućeno da prate sve novosti vezane za projekt te da se aktivno uključe u pitanja rješavanja okolišnih problema.

Panel rasprava u Širokom Brijegu: Na području ŽZH locirano preko 200 divljih deponija

Projekt financira Europska unija u iznosu od preko 230.000 eura, s ciljem podizanja svijesti kod mladih o pravilnom zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša u prekograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Projekt YOUth drive podizanje svijesti o zaštiti okoliša, i pokretanje konkretnih akcija na području Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaljeva se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Europska unija. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega kao nositelj projekta, i Naša akcija, sa sjedištem u Kotoru, priopćeno je iz Udruge EKO ZH.

ŽZH dobila specijalizirane kante za elektronski otpad

(www.jabuka.tv)


5 komentara

 • Tko baca smeće po prirodi, tuđim njivama, dvorištima, oko puteva… treba ih dobro po novčano kazniti, pa im be bi palo pamet da više razbacuju smeće.

 • Kakav je ovo clanak ..cuj 4 velika kontejnera..projekat vrijedan 230 tisuca eura.i par nekakvih tabli.Tabla u vri glave 150 eura..kontejner nemože bit vise od 3 tisuce da j… rak raka.
  Alooo?
  TKO PERE LOVU PREKO ŽŽH?

 • A stvarno se pitam od čega su ta 4 kontejnera pa toliko koštaju.
  Ispadne da jedan košta 57 tisuća Eura ili cca 110 tisuća maraka.
  Sipo, ajder vaamoo što reknu mostarci.U Bakira zlatne kašike a u nas zlatni kontejneri.
  Bake zaostaješ majesni ti sudi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.