Komšić: Stidim se onih koji su počinili zločin u Grabovici | Jabuka.tv

Komšić: Stidim se onih koji su počinili zločin u Grabovici

Danas će biti obilježena 27. godišnjica pokolja Hrvata u mjestu Grabovica između Mostara i Jablanice, a član Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je da žrtve ovog zločina ne smiju biti zaboravljene.

Komšić je rekao da se kao pripadnik Armije BiH stidi ovog događaja.

Na današnji dan, prije 27 godina, u Grabovici je počinjen ratni zločin protiv 33 ljudi. Kao pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, stidim se onih koji su počinili ovaj zločin, znajući koliko je pravedna i časna bila borba naše Armije RBiH. Žrtve ovog zločina ne smije se zaboraviti, neka počivaju u miru, napisao je Komšić.

Zločin u Grabovici dogodio se u noći s 8. na 9. rujna 1993. godine. U vojnoj akciji “Neretva 93” pripadnici Armije RBiH ubili su 33 civila, među kojima je najmlađa Mladenka Zadro imala samo 4 godine, a najstariji Marko Marić 87 godina.

Grabovica: 27 godina od stravičnog zločina nad Hrvatima

(www.jabuka.tv)


13 komentara

    • Pet puta je više nestalo (poginulo) iselilo Hrvata u ratu sa muslimanima ,a Hrvati krivci!?!?!?,deformacija anglo saksonska,ti si dragi Bože Hrvat ????,a dobio si “zlatnog ljiljana “u borbi protiv “USTAŠA ,jesi li se zapitao pijanici tko si gdje pripadaš ,tvoje bošnje na kraju balade će te se otarasiti

  • Puno toga je trebalo uraditi, a nije, niti će. Ako postoji sumnja da je počinjeno kazneno djelo, teret dokazivanja je na tužiteljstvu, a ne na osumnjičenim. Na svim razinama sudske vlasti Hdz Bih ima tužitelje i suce, a jako malo je urađeno. To ne iznenađuje, jer su ionako ti kadrovi iz bivšeg komunističkog režima međusobno i dalje povezani bez obzira na nacionalnu pripadnost, a štaš, vjerojatno nema glupljeg naroda u Europi od Hrvata, tu slobodu su krvlju platili, a nakraju isti ti koji su ih 50 godina progonili, vladaju, a progonjeni misle da su to autentični hrvatski predstavnici. Sve je to iz iste kuhinje, jad i tuga.

Komentiraj: