Komšić primio francuskog veleposlanika i rekao mu kako u BiH nema terorističkih napada – Jabuka.tv

Komšić primio francuskog veleposlanika i rekao mu kako u BiH nema terorističkih napada

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je u petak veleposlanika Republike Francuske u BiH Guillaumea Roussona.

Upoznao ga je o točnim podacima kojima raspolažu BiH  i partnerske zemlje o broju osoba koje su se nalazile, ili se još nalaze na stranim ratištima, te o broju poginulih, procesuiranih, kao i o točnom broju žena i djece.

Komšić je istaknuo da Bosna i Hercegovina uspješno sudjeluje u borbi protiv terorizma i ekstremizma, čemu mogu svjedočiti i ocjene partnerskih zemalja.

Komšić je upoznao je također veleposlanika Roussona da je sudjelovanje u stranim oružanim formacijama kazneno djelo po bh. zakonodavstvu te o točnom broju do sada procesuiranih povratnika sa stranih ratišta.

Osim toga Komšić je istaknuo i to da u Bosni i Hercegovini nema terorističkih napada.

Komšić je ponovio poziv predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu da posjeti Bosnu i Hercegovinu, a koji mu je nedavno uputio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović te da se osobno uvjeri kakvo je stanje, između ostalog, i u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini.

Na kraju, predsjedavajući Komšić ponovio je da je Bosna i Hercegovina svjesna opasnosti globalnog terorizma i potpuno posvećena borbi protiv tog zla, te da u tom smislu Republika Francuska, kao i ostale zemlje koje su pogođene terorizmom, mogu računati na podršku Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.