Komšić o Čoviću: “On je simbol kriminala i gospodar laži”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić reagirao je na “napade koji dolaze od strane HDZ-a i dijela političkih struktura u Sarajevu, koje nastoje nastale probleme u SDA fakturirati DF-u”.

Odgovarajući na navode Dragana Čovića, Komšić je poručio:

Čović je simbol kriminala i gospodar laži. Uništio je Aluminij i rastjerao radnike, lažući da će riješiti probleme koje je napravio. Što on ima pričati o kriminalu, Komšić.

Komentirajući “sinkroniziranu medijsko – političku kampanju koja ima za cilj probleme unutar SDA na silu i medijskom kampanjom, fakturirati DF-u”, Komšić je istaknuo:

Nažalost pojedini mediji, ali i stranke takozvane “Republike Sarajevo”, iz dnevno-političkih razloga i s tim povezanih interesima, iskrivljuju moju izjavu o pokušajima kupovine zastupnika DF-a od strane drugih političkih opcija, što se događalo, pa prave nemoguću paralelu sa slučajem o kojem se sada govori u javnosti, naglasio je Komšić.

Kada se nama u DF-u nuđenjem novca otimalo i pokušavalo oteti zastupnike i vijećnike, pojedini mediji su nažalost iz najblaže rečeno neznanja, pomagali u tome, pričama o raspadu DF-a, naročito pred zadnje izbore. Potpuni je cinizam uspoređivati pokušaje kupovine izaslanika DF-a od strane drugih opcija, što se tada čak i slavilo, i uspoređivati s ovim što se sada događa. Time se nas u DF-u i mene osobno silom želi uvući u blato u kojem nikada nismo ni bili niti ćemo biti, piše N1.

(www.jabuka.tv)


35 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.