Komšić o Aluminiju: Do Rusa je

Član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, komentirao je situaciju u Aluminiju.

Koliko znam, preko tog “Prvog plinarskog drušva”, a riječ je o ruskoj kompaniji, pokušava se za jeftine pare ući u zdrav dio Aluminija i nastaviti poslovanje onako kako to oni žele, ali u paru s Lukom ploče, jer je riječ o vezanoj političko-ekonomskoj trgovini, rekao je Komšić za Federalnu TV.

Komšić je rekao da Rusi nadiru u BiH te da su ”vrlo agresivni, probitačni ekonomski, obavještajno, politički… nitko im se ne suprotstavlja”.

Rekao je kako je njegova stranka, Demokratska fronta, 2015. godine izašla iz tadašnje Vlade Federacije BiH upravo zbog Aluminija, odnosno ”zbog načina kako je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zamislio da se treba upravljati javnim poduzećima u Federaciji BiH”.

SDA je Čovića podržala u takvom načinu upravljanja kompanijom, rekao je.

Bilo bi ružno da sad ja zloupotrebljavam tu situaciju i kažem “Jesmo vam rekli?”, kaže Komšić.

SDA ga je (Čovića) podržala u smjeni uprave i Nadzornog odbora. Šteta je postignuta. Ima nade da se u postupku stečaja dođe do tog koji su dijelovi firme održivi, dodao je.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

  • Komsicu najveci lopovluk u Aluminiju se desio upravo kad su tvoji i ti cinili vlast. Jesi li zaboravio Komsicu vlast Lagumdzija, ti, Niksic, Lijan, Reuf Bajrovic, Suljagic. Tada je u Aluminiju krenulo po zlu. Od Bradvice, Nikice Ljubica, Prndelja uz blagoslov vas Lagumdzije, Lijana, Reufa. Naravno poslije ova bagra iz HDZ i SDA nastavili isto. Sve ih, sve vas treba istraziti i odgovorne procesuirati. Ukradeno oduzeti… Ali Komsicu tebi i vama u Sarajevu odgovara da Hercegovina curne, propane, Ekonomski da strada, unisti se. To trabunjanje o Rusima, Putinu ostavi macku o rep. Arapa ti puno Sarajevo, kupuju, varaju, lazu, svi im pogodujete a ne znate ni tko vam je dosao i tko vam i nama dolazi. Je su li to normalni ljudi, prevaranti ili teroristi. Ali o tome se cuti, muk… Komsicu da li je normalno da nam ti Arapi klanjaju na svakom koraku na javnim povrsinama i provociraju. Je li to rade Rusi, Putin ili ti Arapi tko zna kakvih namjera. Ali Zeljko ateista to ne vidi i to mu ne dmeta. Vjerski objekti sluze za vjerske obrede , molitve kako za srbe, hrvate, bosnjake tako bi trebalo i za Arape i tko zna koga ko nam mesetari drzavom…

    12
  • Komsicu sta se mijesas
    Ti i ne znas gdije alumini
    Napije se pa mlati ko maks po diviziji
    Kedini go. Covic u ovoj drzavi stogod radi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.