Komšić nakon skupa u Višegradu: “Milorad Dodik mora uputiti ispriku”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika da uputi ispriku građanima Višegrada koji su se uslijed četničkih prijetnji osjetili nesigurnim.

S obzirom da gospodin Dodik voli isticati da predstavlja građane u manjem bh.entitetu, te imajući u vidu da i pored četničkih prijetnji koje su u nedjelju upućene, nije iskoristio svoj utjecaj da od ministra unutarnjih poslova RS -a zatraži hitno procesuiranje onih koji otvoreno i javno pozivaju na nasilje, najmanje što u ovom trenutku Dodik može uraditi, prije negoli to zatraži, jeste da uputi ispriku žrtvama četničkih zločina nad kojima se, kako vidimo nastavlja tortura, rekao je Komšić za Vijesti.ba.

Ovdje uopće nije bitno što gospodin Dodik misli o četnicima, ali siguran sam da može shvatiti da su četnici u očima žrtava nesrba, isto ono što su u očima Srba ustaše”, zaključio je Komšić.

Oštre osude od domaćih i međunarodnih političkih aktera okupljanja Četnika u Višegradu

(www.jabuka.tv)9 komentara

  • A sto se ti ne ispricas hrvatskom narodu, nego ga i dalje ponizavas, omalovazavas i dokidas mu Ustavom zajamcena prava… Pogledaj se Zeljko u ogledalo ili zrcalo i ispricaj se i sam sebi za to sto radis… A Dodik ce tebe sigurno poslusati..!

    • Komsic je zadnji koji moze o tome pricati.U njegovom uredu visi slika Tita i Blaza Kraljevica. Sjedi na mjestu predvidjeno za hrvatskog clana presjednistva.On je covjek izgubljen u vremenu i prostoru.Njega ni rodjena zena ne cijeni. Njoj je samo dobro dosao kada donese 5.500 km od plate .Sa njim saradjuju samo kada im treba za unitarnu BiH.On je svjestan svega toga zato mu je casica.dobro dosla.

  • Hrvati vise vole milu nego tebe koji treći put HR. Narod guras u pakao ja mislim da bi se najprije ti morao ispricati

  • Uputit će je…kao i ti Hrvatima za krađu mjesta u Presjedništvu. I ne glumi da ti smetaju četnici. Tvoj urani ujak (majčin brat) Marjan Stanić bio je četnik. I to ne bilo kakav, bio je četnički vojvoda i zločinac – koljač Hrvata i muslimana oko Doboja. Zato Sejdo, prestani srati balvane i daj ostavku, pas ti kevu četničku.

  • Kada demagog i “moralna vertikala” Sejdo Komšić moralizira i dijeli lekcije neodoljivo podsjeća na svogje političke tvorce Bakira i Gagu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.