Komšić i Dodik se prepiru oko promjene granica u regiji

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Milorad Dodik ponovo su neizravno polemizirali o mogućoj promjeni granica u regiji pri čemu je Komšić inzistirao na tome kako nitko na račun BiH “neće moći kompenzirati svoje gubitke” dok mu je Dodik predbacio da poput brojnih drugih političara iz BiH promovira politiku dvostrukih standarda jer ignorira interese Srbije.

Neće biti nikakvih razgovora ni promišljanja o teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH, niti će bilo tko svoje gubitke kompenzirati na Bosni i Hercegovini, izjavio je Komšić za agenciju Fena komentrajući učestala nagađanja kako će na berlinskom summitu zapadnog Balkana i EU-a biti otvorena mogućnost promjene sadašnjih međudržavnih granica s ciljem rješevanja odnosa između Srbije i Kosova.

Komšić je kazao kako nikakav dogovor između Beograda i Prištine ne može imati posljedice po BiH ali i upozorio kako je politika etničkih razgraničenja i etničkog čišćenja putem razmjene teritorija, odnosno zagovaranje te vrste politike, izvor destabilizacije cijelog zapadnog Balkana te povratak na “retrogradne politike i ideologije životnog prostora nacija“.

U takvim okolnostima nastaje kaos ne samo na Balkanu nego u cijeloj Europi, Komšić

Dodik je Komšiću odmah odgovorio tvrdnjom kako su “europske političke elite” zajedno s političarima iz Federacije BiH ti koji dovode u pitanje mir i stabilnost jer, navodno, “koketiraju s narušavanjem integriteta Srbije”.

Pohvalio se time što bosanski Srbi uporno priječe da BiH prizna neovisnost Kosova te je istaknuo kako bi to priznanje odavno uslijedilo da se pita političare iz Sarajeva.

Javna je tajna da bi oni, koliko sutra, priznali nezavisnost Kosova da im na tom putu ne stoji veto iz RS, Dodik.

Pozvao je hrvatske i bošnjačke političare u BiH da javno potvrde kako Kosovo nije neovisna država nego “južna srpska pokrajina”.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.