Komšić: HDZ će praviti galamu i na kraju opet potrčati u vlast

Željko Komšić, novi član predsjedništva BiH komentirao je kako bi se mogli odvijati budući politički procesi u BiH, smatrajući kako će HDZ BiH bez obzira na sve ponovno potrčati u vlast i kako ne stoje priče kako on nije legitimno izabran.

Koliko ja znam, HDZ će praviti galamu i na kraju potrčati u vlast. Potrčali su u vlast 2014. i 2012. godine, kada ih je Lagumdžija uveo u vlast, potrčat će opet, rekao je Komšić u gostovanju u programu BHRT-a.

On smatra da nisu ozbiljne priče o opstrukcijama HDZ-a, jer da je tako, smatra novoizabrani član Predsjedništva, oni bi se povukli iz vlasti.

Što mislite hoće li Čović reći svojima da se povuku s vlasti?, upitao je Komšić dodajući kako HDZ godinama koristi povlastice koju donosi vlast, te da lider HDZ-a neće pristati da sam plaća svoje ljude ukoliko blokiraju procese u Bosni i Hercegovini.

Komšić ističe kako ne stoje priče kako nije legitimno u državnom Predsjedništvu, te da će njegov posao biti poštovanje Ustava i zakona, koji su mu i dopustili da se kandidira i bude izabran.

Ovo što oni izvlače, to ne piše u Ustavu BiH, naglašava Komšić.

Ako ne bude ujedinjenja ljevice, to će biti katastrofa.

Naglasio je da će ujedinjenje ljevice biti visoko na listi njegovih prioriteta.

Da smo išli zajedno, situacija bi danas bila drugačija. To se mora dogoditi. Spreman sam na svaki potez. Spreman sam se povući ako sam ja smetnja. Ako se ne ujedinimo bit će to katastrofa za ovu zemlju, rekao je Komšić.

Navodi da kada se zbroji broj onih koji su glasali za lijeve stranke i oni koji su ljevičari, a ostali su kod kuća u nedjelju jer su razočarani zbog toga što se ljevica nije ujedinila, dobija se slika jednog moćnog aparata koji je “spreman parirati etničkim i šovinističkim politikama”.

O Dodiku: Znamo dva Dodika, a ovaj drugi je gori

Komentirajući činjenicu da će u Predsjedništvu raditi sa Miloradom Dodikom, Komšić je rekao kako tek treba vidjeti hoće li ovaj političar nastaviti “gurati prst u oko zapadu”.

To nije pametan pristup i obije se čovjeku o glavu, ali je na njemu izbor, rekao je Komšić.

Govorio je o dva Dodika, onom kojeg je Međunarodna zajednica dovela na vlast i ovomu sada.

Ovaj drugi je gori. Ima li on želju mijenjati se i biti racionalan čovjek, ne znam. Ali mogu reći da je način donošenja odluka u Predsjedništvu takav da se ne isplati opstruirati njegov rad, jer onda plaćate cijenu. Ako krene u opstrukciju dogodit će se da RS ne dobije nijedan kredit, neophodan u popunjavanju proračunskih rupa. Ako je to njegov izbor, onda neka se pita radi li u korist vlastite štete, istaknuo je Komšić.

Njegovo gostovanje u cijelosti možete pogledati na gornjoj poveznici:

(www.jabuka.tv)


21 komentar

 • Da ,nakon što su nam ukrali predsjedništvo najpametnije bi bilo dati im i ministarstva,pa se duriti 4 godine…
  Neka uđu u vladu u prcaj ih Dragane kako god možeš,pa neka budu svađe i Dodika s njima i njih sa nama itd. Neka vidii svijet kakav je kaos
  HDZ ostvari najveću pobjedu,potvrdio se kao daleko najjača naša stranka i ukradu im krunu

  6
  11
 • Predsjedništvo je nebitna institucija osim što imenuje članove BiH predstavništava u svijetu. Ali ovdje ni drug Dragan nije ništa korisno napravio za Hrvate, uglavnom je imenovao svoje poslušnike. Međutim ako HDZ pristane sudjelovati u vlasti znači da je priznao sve instrumente koji omogućavaju nadglasavanje Hrvata i da su im važniji osobni interesi od interesa Hrvata iz BiH.

  14
 • „Hrvati su jako čudan narod. Imaju više izdajica nego cijela Europa zajedno.

  No, na čudan način oni postupaju s njima.

  Francuzi svojim izdajicama poskidaju glave giljotinom,

  Englezi ih povješaju po podrumima,

  Srbi ih jednostavno pokolju,

  a Hrvati ih njeguju ko najveće nacionalno bogatstvo“.

  E u tome leži sva hrvatska tuga.

  E moj narode, do kad tako?

  22
  2
 • Ako priznaju Hrvati izbor Komšića za člana predsjedništva onda su priznali legitimitet izbora pa izvolite ili legitimno konj izabran muslimanskim glasovima pa eto im ga nek se jebu sami sa sobom iz vlasti izići po svaku cijenu pa neka se upitaju gdje su nestali Hrvati valjda svi rade u uredu predsjedništva,čemu onda izbori nikad više ne trenba izlaziti dok se ne promjeni izborni zakon.

  5
  1
 • Tko zna čitati neka pročita trenutno stanje iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH:

  Prema preliminarnim rezultatima koje je jutros objavilo Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine, za Parlamentarnu skupštini BiH obrađeno je 86,09 posto biračkih mjesta, a 13,91 posto je još neobrađeno. U Federaciji BiH, na osnovu obrađenih 83,33 posto biračkih mjesta, najviše glasova osvojila je Stranka demokratske akcije – 25,79 posto; slijedi Koalicija HDZ BiH, HSS, HKDU BiH, HSP-HNS, HSP DR AS BiH, HDU BiH sa 14,81 posto; SDP BiH je osvojio 14,30 posto glasova; dok je DF-GS, Željko Komšić: BiH pobjeđuje! osvojio 9,46 posto. –
  Znači koalicija Željka Komšića je osvojila 9,46% i da nije PREVARE, otprilke bi toliko osvojio z ačlana Predsjedništva. Pa recimo Jerko Ivanković je osvojio koliko i njegova stranka, naravno bez prevare. Tko ima uši i oči neka vidi i čuje. žalsno je što je sve jasnije kako su bakir Izetbegović i Željko Komšić proizvodi kao što su: Sadam Husein, Bin Laden, Muamer Gadafi, itd. Bljesnuli i završili pod pokroviteljstvom….

  6
  1
 • Komšiću jebo ti Tito nanu lojavu! Vidim da mu držiš sliku u uredu. A vi Hrvati dali imate još imalo dostojanstva, pa taj Tito je sa svojom bagrom klao i puštao krv po Hercegovini. Vi sad pričate nekakve priče o elektri eronetu, pošti. Kakve to ima veze s izborom ovog debila za Hrvatskog člana u presjedništvu.

  1
  2
 • A sto bi pjandura, Sarajevski olos htjeo da on prestavlja hrv. narod u Parlamentu, Domu naroda, Vladi federacije. E malo sutra govno jedno pijano. HDZ- ca sa koalicijom hrvatskih manjih stranaka je dobila preko 70 posto hrvatskih glasova. Znaci oni su ubjedljivi pobjednici u BiH- ni ispred svoga naroda. Sad bi valjda vlast trebali prepustiti Komsicu, jeri Kijanu, Slavi Kukicu, Dijani Zeleniku i njima slicnim da nas oni dotuku i zatru da se nikada ne mozemo oporaviti. HDZ – ca ako misli dobro mora uci u vlast na svim nivoima, naravno pod uvjetom da kroz te institucije urede izborni zakon i poprave ovaj jadni polozaj hrvatskog naroda… Ovim govnima se ne smije dozvoliti da sastave vlast niti na jednom nivou bez legitimni prestavnika i pobjednika ovih izbora u hrvatskom korpusu…

  3
  4
  • Koliko si ti iamo matematiku u školi i tko ti ju je predavao? Da je drug Gago osvojio 70% hrvatskih glasova onda bi imao preko 260000 glasova i ubjedljivo bi pobjedio na izborima, a u biti nije osvojio niti polovicu toga, ako odbijemo srpske glasove. Kada bi još odbili ubačene iza 19.00 sati, prazne koji su se dopisivali, tuđe poništene dolazimo uvijek do iste potpore koja nikada nije prelazila 25%. Ako se već igraš postotcima onda budi jasan i reci 70% od 50% da ljudi znaju o čemu govoriš i okani se bulažnjenja druga Gage.

   5
   1
   • ne kenjaj…. Ova spodoba je 2010. Sa 300000 pobijedila,tako da i Dragan ima 100% može ga ovaj po Izbornom nadglasati ako Bošnjaci tako žele. Mrš sa svojom propagandom

    • Druže gagiću šišmišu, matematika i statistike nisu propaganda već znanost, a po spiskovima nas ima preko 350000. Idemo adezenjarskom logikom ukrasti glasovanje i Bošnjacima odrediti člana. Jednostavno. Problem je opet adezea, on bi krao krao ali samo sebi.

 • Egoizam i pohlepa će uništit Hrvate,a obični narod mora tražiti kruha i školovat dicu na zapadu.Sve je ovo nečiji projekt,a naš narod rađe ode nego da protestira.A bogati će svojoj dici ostavit pare,ali prijatelje su već izgubili.Sam sa sobom čovjek ludi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.