Komšić: “Ako se u izbornoj borbi treba tući s Čovićem, rado ću”

Željko Komšić

Zajednička javna tribina Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije na temu “Kuda ide Bosna i Hercegovina?” održana je sinoć u Ilijašu, priopćeno je iz DF-a.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić je konstatirao je da, ako se ovako nastavi, ako ista nacionalistička oligarhija ostane na vlasti, ne može biti siguran u kakvoj ćemo zemlji živjeti 2020. godine.

“Ovi na vlasti jesu do sada neopjevana banda! Baš ih briga za narod! Jedini princip koji vlada je – daj meni”, izjavio je
Komšić, što je popraćeno aplauzom.

“Ovo je cirkus od zemlje”, dodao je i naveo najsvježiji primjer. “Naime, tekst nedavno tijesno usvojenog Zakona o trošarinama, ’em je štampan na tri jezika (srpski, hrvatski, bosanski), ’em se tekstualno razlikuje. U verziji na srpskom jeziku”, kazao je Komšić.

“Miletu je dato da raspolaže sredstvima prikupljenim od akciza, dok u druga dva teksta (čitaj: Federaciji BiH) sve pare idu na podračun namjenjen izgradnji cesta” , navedeno je u priopćenju.

“Sada treba pitati gospodina Wigemarka, koji je zapravo od ta dva zakona na snazi!?”, kaže Komšić.

“Ako im se ne suprostavimo, svi zajedno, i lijeve i građanske opcije, i sindikati i intelektualci, odradiće ono što oružjem nisu uspjeli, raščeraće ovu zemlju. Mi to nećemo dozvoliti, ali imamo li i mi i vi hrabrosti i petlje da to uradimo, jer su ljudima kupili i uzeli dušu, pamet i ulili strah od promjena”, rekao je Komšić.

“Ako treba da se u izbornoj borbi tučem sa Čovićem, rado ću”, poručio je on, priopćeno je iz DF-a.

Predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić istakao je da ova partija sve čini da bude prisutna u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Za nedelju je najavio otvaranje prostorija SDP-a u Banja Luci na kojem će im se pridružiti i u partiju učlaniti brojne nove pristalice i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, prenosi Dnevni list.

To isto treba raditi i u Zapadnoj Hercegovini, gdje svakim danom lijeva opcija dobija sve više pristalica.

“Mi smo na prekretnici: ili ćemo prihvatiti principe ZAVNOBIH-a ili je ova zemlja osuđena na propast. Ni za nas, ni za DF
patriotizam nije značka na reveru”, rekao je Nikšić i dodao da je patriotizam borba za državu, za čovjeka, za komšiju, za
radnika i poštenog poslodavca.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • Biračko tjelo Komšića su svi oni bošnjaci ,muslimani koji iz dna duše mrze hrvate….O čemu ovaj Sarajevski ,,pjandura,,zbori…On sa hrvatima nema nikakvu poveznicu,izuzev što ih mrzi iz dna duše…E mene zanima samo kakav to mora biti čovjek,,bošnjak,,i da glasa za Komšića kao hrv.člana presjedništva…Ja kao hrvat,ne mogu zamisliti da svoje glasačko pravo potrošim,tamo na nekoga,tko ne pripada mome narodu,samo zato da bih nanjeo štetu drugom narodu sa kojim trebam kao da živim…Bolesno…

 • I on i Dragan isto sranje drugo pakiranje. Obojica su do rata bili Jugoslaveni komunisti. Draganu se na trenutke pričinjava da je Srbin i piše ćirilicom a Željku da je turčin. Željko mi je draži jer je bio i ostao komunista a Dragan mijenja stranu po potrebi. Da zaključim, ni od jednog ni od drugog nikakve koristi, obojica parazitiraju na našem jadu i čemeru.

  1
  2
 • Ovaj Komšić je bar iskren i kaže tko je i što je. Čović je licemjer koji nas laže i predstavlja se za ono što u biti nije. A u konačnici ista je korist hrvatskom narodu od obojice.

  1
  2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.