Komedija ”Deset u pola” najgledaniji film u bh. kinima

Komediju Danisa Tanovića ”Deset u pola” pogledalo je, u prva četiri dana redovnog prikazivanja, više od 6.000 gledatelja u kino dvoranama širom BiH.

To je najbolji rezultat otvaranja jednog bh. filma na domaćem box officeu u posljednjih desetak godina i tako nastavilo pozitivan trend sjajnih otvaranja regionalnih naslova u bh. kinima, priopćeno je iz Sarajevo Film Festivala.

Film je svjetsku premijeru imao na 27. Sarajevo Film Festivalu, potom je prikazan na Zagreb Film Festivalu, Festivalu autorskog filma u Beogradu, Bosphorus Film Festivalu u Istanbulu i Ajyal Film Festivalu u Dohi u Kataru.

Glumačku ekipu predvode Branko Đurić – Đuro i Izudin Bajrović, a čine je i mladi glumci s Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković.

Radnja filma događa se u Sarajevu, svibnja ove godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti.

Kad jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kave. Taj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva raspad susjednog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Ovaj film publika može pogledati na redovnom repertoaru kina u BiH, regiji i u većim europskim gradovima. Regionalni kino-distributer filma je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija, u suradnji s kompanijama Art Vista i Oskar film, priopćeno je iz Sarajevo Film Festivala.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.