Kolumbija: Glumio da je žrtva otmice kako bi platio dug u bordelu

Mladi vozač Ubera je, shvativši da nema dovoljno novca da plati dugove u javnoj kući u Kolumbiji, odglumio otmicu tražeći otkupninu od vlasnice automobila kojim je taksirao.

Harold Santiago Osorio Garzon (23), bio je stalni posjetitelj bordela u Medellinu, gdje je za alkohol i usluge prostitutki ostao dužan 11 milijuna peza (3.800 dolara), priopćio je u petak ured državnoga odvjetnika.

Kako nije mogao namiriti dug, pokušao je iznuditi novac od vlasnice automobila koji je unajmio kao taksist, rekao je novinarima Wilson Pardo, načelnik policije u okrugu Antioquiji, kojega je Medellin glavni grad.

Mladić je vlasnici rekao da njegovi otmičari traže 15 milijuna peza (5.200 dolara) za njega i za automobil te joj zakazao sastanak u ulici u četvrti Belen u Medellinu kako bi mu predala novac.

No, vlasnica je sve dojavila policiji. Kada je Osorio “stigao na dogovoreno mjesto s trojicom navodnih otmičara i pobjegao s novcem” policija se dala u potjeru za njima i uhvatila ih, rekao je državni odvjetnik.

Istražitelji su otkrili da mladi vozač nije bio otet i da je automobil ostao u bordelu kao “jamstvo” naplate duga, a trojica muškaraca su zapravo utjerivači koji su ga pratili kako bi platio dug.

Osorio je optužen za pokušaj iznude i smješten u zatvor u Rionegru, blizu Medellina.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.