Kolnici mokri i skliski: Prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama – Jabuka.tv

Kolnici mokri i skliski: Prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama

Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo sjever – Lepenica na lokaciji Treševine promet je preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) od 5:00 do 21:00 sat promet će se odvijati dvosmjerno. Od 21:00 do 0:30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će od 0:30 do 5:00 sati promet kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-16 Jajce – Crna Rijeka u mjestu Zdaljevac, promet se od 7:00 do 16:00 sati obustavlja po 30 minuta uz 15 minutno propuštanje vozila. Od 16:00 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-1.8 Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica), M-4 Jelah – Doboj, M-5 Lanište – Ključ, M-6 Masline – Stolac, M-16.2 Uskoplje – Prozor, M-17 Mostar – Jablanica, Buna – Tasovčići i M-18 Kladanj – Stupari.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova na dionici R-412 Crna Rijeka – Bjelajce zabrana je prometa od 9:00 do 15:00 sati svakim danom osim nedjelje.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na području FBiH na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a od 18:00 do 5:00 sati potpuna je zabrana kretanja. Na području RS zabrana je kretanja starijim od 65 godina, a potpuna zabrana kretanja je od 20:00 sati do 5:00 sati.

Granični prijelazi sa Srbijom zatvoreni su za sve, osim graničnih prijelaza Karakaj, Vardište i Rača koji su otvoreni samo za robni promet.

Granični prijelazi sa Hrvatskom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila. Granični prijelazi koji su otvoreni samo za robni promet s Hrvatskom su Bijača, Gradiška i Šamac, a sa Crnom Gorom GP Klobuk.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, priopćeno je iz Informativnog centra Auto moto saveza u BiH.

U BiH oblačno, ponegdje i slab snijeg

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.