Kolinda Grabar Kitarović kandidatkinja za Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora!

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora na današnjoj je sjednici nominirao pet novih članova na tu funkciju, a među kojima su tri žene i dva muškarca.

Među kandidatima se našlo i ime Kolinde Grabar Kitarović, bivše hrvatske predsjednice.  Online skupština održat će se 17. srpnja, a kada bi kandidati trebali biti i formalno izglasani i stupiti na svoje funkcije, prenosi Vecernji.hr.

Izborom ovih pet kandidata, Međunarodni olimpijski odbor ali i čitav olimpijski pokret imali bi višestruke koristi, a ponajviše zbog njihovih vještina i stručnosti”, izjavio je danas Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora.

Uz Kolindu Grabar Kitarović za funkciju u Izvršnom odboru ove olimpijske organizacije još su se našla imena dvoje žena: Marie de la Caridad Colon Ruenes iz Kube i Reeme Bandar Al-Saud iz Saudijske Arabije.

Tu je još Battushig Batbold iz Mongolije i proslavljeni atletičar Sebastian Coeiz Velike Britanije, a čija je kandidatura povezana s funkcijom unutar same organizacije.

Iz Međunarodnog olimpijskog odbora su istaknuli i to kako su ponosni jer su ovakvim izborom podržali rodnu ravnopravnost i zastupljenost žena na ključnim vodećim pozicijama.

Za cilj smo imali ostvariti zastupljenost od 30 posto žena na ključnim pozicijama i u tome smo uspjeli, istaknuli su iz organizacije

(www.jabuka.tv)


16 komentara

 • Sad je svima jasno zasto je onako strastveno navijala i grlila sve redom oko sebe na Svjetskpm prvenstvu u Rusiji.. Promocija osobnih interesa o drzavnom budzetu. Bravo Kolinda ali zena je i zasluzila.. Daj Boze da je izaberu. Zena ima i imala plan. Tu je lova Kolinda samo se tu uvali…

 • Neka sa sobom povede i osobe sumnjiva morala i bjegunca pred HR Pravosuđem svoga prijatelja Maminja pa mogu zajedno pjevati navijačke pjesme C. Zvijezde i Partizana jer Maminjo ih zna a i hvalio je ex Jugu da je najljepša država svijeta !! To su naše Rvatine !!

  • Ma šta ćeš ti….
   Gdje su Josipovića, Mesića zvali?
   Milanoviću domet savjetnik Albanije. HDZ kadar je daleko ispred drugih pa vi pljujte koliko možete ko vas j….

 • Naravno da ima u glavi, jer je nekoliko sati prije uhićenja generala Gotovine zajedno sa Sanaderom i Carlom del Ponte ispijala šampanjac za dobro odrađen posao, eto mi neki to ne možemo, štaš’, kad smo glupi i pošteni, za razliku od pohrvaćenih crnogorskih četnika jugoslovena iz Mostara, velikih rvatskih domoljuba

 • Sotona koja je pred izbore Predsjenika pretvorila se u Krscanku vjernicu a u svim udrugama sotonizacije je ova jadnica.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.