Koliko traje jedan grudnjak i kad je vrijeme da ga zamijenimo

Grudnjake nosimo svakoga dana, no znamo li kako dobro odabrati veličinu, kako ih održavati da dulje traju i kada je vrijeme da ih zamijenimo.

Kvalitetan grudnjak vrlo je važan dio svakog outfita, a mnoge djevojke i žene često zaboravljaju kako je bitno dobro odrediti veličinu jer se s godinama mijenja kako obujam na leđima, tako i sam oblik i veličina grudi.

Naime, kako se mijenja tijelo, mijenjaju se i grudi, bilo da je to zbog hormonalnih promjena, bilo zbog kojeg kilograma više ili manje. Zato bi svakih pola godine trebalo uzeti točne mjere kako bi grudnjak što bolje pristajao i pružio pravilnu potporu, piše tportal.

Pa ukoliko godinama nosite istu veličinu grudnjaka, krajnje je vrijeme da isprobate i druge veličine kako bi vam pravilno stajao i podržavao grudi.

Jedno je istraživanje provedeno prije nekoliko godina pokazalo kako čak dvije trećine žena ne nosi odgovarajuću veličinu grudnjaka, a istraživanje tvrtke Triumph International pokazalo je da 64 posto žena ne nosi odgovarajuće donje rublje.

U studiji je sudjelovalo 10.000 žena, a dvije trećine njih ne zna odabrati pravi broj i oblik grudnjaka. Zanimljivo je da čak 29 posto žena kupuje grudnjake iako im ne odgovaraju i to samo zato što su im lijepi ili seksi, zanemarujući važnost broja košarica ili obujma leđa.

Inače, svaka žena trebala bi imati najmanje četiri grudnjaka za tjedan dana, koje treba stalno rotirati kako bi dulje potrajali jer jednom kada izgube elastičnost, ne stoje kako treba.

Stručnjaci savjetuju i da grudnjake treba odmah oprati nakon svakog nošenja, a vijek trajanja im je od godine do godinu i pol prije nego izgube elastičnost i formu, jer toliko otprilike traju materijali od kojih se izrađuju.

Grudnjake je najbolje uvijek prati ručno i deterdžentima za osjetljive tkanine.

Da bi dulje trajali i zadržali izvorni oblik, važno je i kako ih spremate nakon pranja. Košarice stavite jednu u drugu s iste strane i tako ih čuvajte u ladici.

Iako se često naviknemo na neki omiljeni grudnjak i svakodnevno ga nosimo, trebamo ga se riješiti čim naramenice više nisu čvrste kao prije, košarice izgube formu ili se vidi da je materijal istrošen.

Stoga ako naiđete na grudnjak koji vam pristaje kao saliven te nema nijednu manu, najbolje je odmah kupiti dva ista primjerka ili pak iste modele u različitim bojama, savjetuju stilisti.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.