Koliko ste cigareta popušili? Doznajte koliko vam svaka skraćuje život

Jedna cigareta pušaču smanjuje život za 14 minuta, a redovito pušenje 20-ak cigareta na dan uzima 10 godina života, podaci su istraživanja objavljenog na stranici treatment4addiction.com.

Na temelju podataka iz službenih izvora poput Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti te američkih službi za zloupotrebljavanje droga, mentalno zdravlje i za sigurnost u prometu izračunali su koliko štetne navike poput cigareta, alkohola i droge skraćuju život.

Prema njihovim izračunima alkoholičari žive 23 godine kraće, a kronični korisnici kokaina 34, piše Daily Mail. Doza kokaina skraćuje život za pet sati, metadona za više od 12 i pol sati, a heroina gotovo 23 sata. Na stranici ističu da su oni izvor ljudima koji traže pomoć i podršku s ovisnošću o drogama i alkoholu.

Projektni menadžer stranice Jake Tri otkrio je da su je otvorili nakon što su čuli komentare o tome koliko pušenje cigareta uzima života jednoj osobi pa su htjeli dobiti konkretnije podatke.

Prvu inspiraciju dobili smo kada smo čuli priče poput one da jedna cigareta uzima 10 minuta života. Zapitali smo se i kakva je situacija s drogama i upotrijebili istu metodologiju koristeći statistike nekoliko vjerodostojnih izvora, rekao je Jake Tri i napomenuo kako su rezultati dobra procjena za kronične korisnike određenih supstanci, a temeljeni su na prosječnoj konzumaciji i očekivanim godinama života, prenosi Večernji.hr.

(www.jabuka.tv) 3 komentara

  • Lako je vama pričat valja sutra tacnicu vazdan nosat gore to ubija da se fukara liči na tebi nego duvan a štaš nije muka do vika

  • Nedavno lik izračunao da mu svaka cigara oduzela dvi god Života, konta on idem javiti zeni koliko cu krace ziviti, kako je naglo istrčao puče ga auto i ostade mrtav.
    Bolje bi mu bilo da je jednu zapalio i otišao minutu kasnije

  • AJD BGTI…da je tako,ja sam skratio zivot za 189 godin dosad..a evo presa 50…znaci da sam sad umro i da misam pusio dozivio bih 239 god…ma popusite vi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.