Koliko koraka morate napraviti u danu da biste smršavili?

Hodanje je najlakši i najjednostavniji način fizičkog kretanja. Dokazano je da hodanje popravlja raspoloženje, štiti zdravlje te pomaže u mršavljenju i održavanju željene tjelesne težine. Provjerite koliko koraka u prosjeku napravite i je li to dovoljno da biste smršavjeli, piše Zadovoljna.hr.

Hodanje je esencijalni pomagač kod mršavljenja, održavanja željene tjelesne težine i kondicije. Hodanje čak može pridonijeti skidanju kilograma bez da mijenjate prehrambene navike.

Studija je pokazala da su žene koje su u prosjeku napravile 3.520 koraka kroz dan (što je oko pola sata hodanja dnevno) izgubile više od 2 kilograma tijekom godine bez da su imalo mijenjale svoje prehrambene navike. Također im se štetno masno tkivo na trbuhu smanjilo za 12 posto.

Kako biste znali napravite li dovoljno koraka da biste smršavili, provjerite u niže navedenim podacima u kojima donosimo prosječan broj koraka koje napravite dok hodate i radite kućanske poslove.

1.Po minutama

1 minuta = 118 koraka
10 minuta = 1.180 koraka
30 minuta = 3.540 koraka
60 minuta = 7.080 koraka

2.Po kilometrima

1,6 kilometara = 2.000 koraka
4,8 kilometara = 6.000 koraka
8 kilometara = 10.000 koraka
12,9 kilometara = 16.000 koraka

3.Po kućanskim poslovima

Kupovina = 67 koraka
Brisanje poda = 101 korak
Usisavanje = 94 koraka
Rad u vrtu = 89 koraka

Savjet: Sitne promjene u svakodnevici mogu vam pomoći da povećate broj koraka koje napravite tijekom dana. Prije nego krenete kupovati, hodajte neko vrijeme po trgovini ili šoping centru. Na poslu koristite toalet na drugom katu. Kada obavljate dnevne obveze, parkirajte na najudaljenijem mjestu na parkiralištu i na najudaljenijem parkiralištu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.