Koliko je opasno “geliranje” noktiju?

Zadnjih nekoliko godina svjedoci smo velikog porasta popularnosti takozvanog geliranja noktiju. Gotovo sve djevojke ih barem nekad stave, a nisu rijetke ni one koje stalno imaju gelirane nokte.

Sve je više i onih koji se bave geliranjem (izlijevanjem noktiju), tako da za relativno malu cijenu možete imati dugačke, šarene, šljokičaste i ukrašene nokte.

Međutim, je li to sigurno za sve i koji su rizici izlijevanja noktiju, te koje su prednosti izlijevanja pred, recimo, lijepljenjem umjetnih noktiju i što Hercegovke najviše vole, pitali smo iskusnu kozmetičarku, vlasnicu kozmetičkog salona Marija iz Širokog Brijega.

Koje su, po vama, prednosti izlijevanja u odnosu na lijepljenje umjetnih noktiju?
Izlijevanje je bolje iz više razloga, a najbitniji je taj da se nokti manje oštećuju, jer priprema nokta kraće traje i ne koristi se ljepilo i samim time se bolje čuva prirodni nokat jer se manje turpija, tj. brusi.

Postoje li neki rizici, ili neke skupine žena koje bi trebale izbjegavati geliranje?
Rizici postoje, pogotovo ako ih radi nestručna osoba. Prvenstveno tu je rizik od obolijevanja od gljivica čije liječenje jako dugo traje, a moguća je i upala tkiva koje se nalazi ispod i oko nokta. Uz to, nekvalitetni gelovi mogu sadržavati puno kiseline i time se može oštetiti prirodni nokat, posebno ako se ploča nokta previše stanji.

U svemu treba biti umjeren pa tako i u ovome. Žene koje imaju gljivično oboljenje noktiju ne bi smjele raditi izlijevanje jer bi to njihov problem dodatno zakompliciralo pošto je to odlična podloga za širenje gljivica. Također se ne preporučuje osobama koje imaju većih zdravstvenih problema pa često moraju biti u bolnici.

Ne mislite li da bi bilo dobro da se nokti “odmore” od geliranja par mjeseci godišnje?

Ako klijentica nema problema s gelom i noktima nakon geliranja, nema nekog posebnog razloga za prekidanje, osim ako klijentica ne želi “odmoriti” nokte.

Kakva su vaša iskustva kad su zahtjevi klijentica u pitanju, koje boje/uzorke/oblik najviše vole?
Svaka žena je individua za sebe, neke vole french druge pak nail art ili gelove u boji, a u zadnje vrijeme je sve veća potražnja za nude noktima. I stiglo nam je i ljeto, a s ljetom i nezaobilazne šljokice.

Radi li se kod nas, i koliko često, geliranje noktiju na nogama?
Geliranje noktiju noga je i kod nas zaživjelo u zadnjih 5-6 godina, ali najčešće se radi u ljetnim mjesecima.

Iako tako “sređeni” nokti izgledaju poprilično dobro, ne znači da uz malo truda, njege i brige ne možete postići isti efekt doma.
Nedavno ste na našem portalu mogli pročitati savjete za savršenu manikuru i pedikuru, a ako vam fali inspiracije, prilažemo galeriju maštovitih manikura sa popularnih svjetskih beauty blogova.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Koliko je ili nije opasno geliranje noktiju ovisi znatno o higijeni i higijenskim mjerama kozmetičarke.
    Od turpijica/ostalih alatki koje su korištene na nečijim tuđim noktima sam ja osobno dobila gljivice na notkima, kojih se pokušavam riješiti zadnje dvije godine, do sada sa lošim uspjehom.
    Cure i žene, pazite kome idete.

  • A može li se tipa palac od noge gelirati ili sta već da izgleda drugačije tj. Ljepše i koliko to traje tj. Kad će otpasti? Hvala

  • ha ha ha ha komentara …..a jesu cure sve vise umjetne daj umjetne nokte daj boji kosu daj umjetne sise daj sminku cipelicehaljinu lipo sveto musko 🙂 gledam samo maturu koliko je zgodnije momcima odijelo cipele i spreman a cure nocna mora ha ha .ZIVIO MUSKI ROD

  • Eto dokaz da moja her egivina vise nije hercegkvina ona od prije nekad . Nekazem da mora biti sve ko prije mora se naprijed ic ali kad gledam sve ovo onda vise vidim neki americki stil svega pocev od rodenja ,krstenja ,krizma, svatova i sprovoda tj od pocetka do kraja .samo mi nije jasni odkuda novci.poozzz od ere

  • Naravno kad smo uzeli svakakve gluposti sa zapada. Ali je činjenica da ženske danas jako vole eure i nekretnine. Nema tu više ženske nježnosti osjećajnosti za ljubav. Ima ali u malom postotku. Normalnih dragih simpa cura u DU je oko 30 % !!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.