Koju bi namirnicu muškarci trebali jesti svaki dan, a koju bi trebali izbjegavati?

Muškarci i žene jedu drugačije i imaju drugačije prehrambene navike.

Dok žene trebaju više kalcija  i željeza u svojoj prehrani, muškarci bi trebali češće konzumirati namirnice koje obiluju proteinima i kalorijama. Muškarci su i podložniji oboljenjima zbog svog životnog stila u odnosu na žene.

Kako bi ipak što dulje zadržali zdravlje, dobra je odluka promijeniti loše prehrambene navike i u svoj jelovnik uvrstiti nešto novo i izbaciti ono što vam dugoročno šteti zdravlju.

Ljeto je odlično doba godine za uživanje u bogatom izboru raznih sezonskih namirnica. Borovnice biste trebali početi jesti već danas.

Te male bobice obiluju antioksidansima koji usporavaju degradaciju i oštećenja mozga i poboljšavaju živčane veze, obiluju i vitaminima A, B, C.

Posebno su blagonaklone za zdravlje srca muškaraca i metabolizam te usporavaju starenje.

Redovita konzumacija borovnica muškarcima smanjuje i rizik od razvijanja dijabetesa tipa 2 jer pomažu regulaciji razine glukoze u krvi. Ove male bobice obiluju i vlaknima i proteinima, što je bitno za zdravlje muškaraca u cjelini, piše TOI.

Ono što bi svakako trebali izbaciti iz svoje svakodnevne prehrane su pekarski proizvodi jer obiluju trans-mastima koje loše djeluju na kardiovaskularno zdravlje.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.