Koje cvijeće saditi u jesen

Jesen je vrijeme kada ima najviše posla u vrtu, ali vrijedi svog truda koje ćete u to uložiti.
Kada se pitate koje cvijeće saditi u jesen, odgovor je trajnice za vrt.
Upravo ove trajnice za vrt su biljke koje treba saditi u jesen jer svoju zrelost dostižu kroz najmanje dvije sezone, a njihov dobar odabir vrlo brzo će stvoriti finu teksturu i sklad boja na zasađenoj površini vrta.

Jesen je vrijeme kada sadimo trajnice u svojim vrtovima i cvijetnjacima pa stoga moramo spomenuti i koje cvijeće saditi u jesen.

Jesen je vrijeme kada više govorimo o nabavci gotovih biljaka za sadnju, ali također,  jesen je idealno vrijeme, ako su vam se neke biljke previše izrasle ili ne uspijevaju na nekom mjestu, da ih razdijelite i presadite.

Evo koje cvijeće saditi u jesen

S prvim jesenjim danima dolazi i vrijeme za sadnju lukovica, koje će svojim šarenilom uljepšati vrt u rano proljeće kada se ostatak vegetacije tek počne buditi iz mirovanja.

Mnogi će oduševljeno spomenuti kako su to biljke s kojima je najmanje posla, u usporedbi s jednogodišnjim ili dvogodišnjim biljkama, a koje uzgajamo svako proljeće iznova iz sjemenja.

Sade se lukovice tulipana, narcisa, zumbula, šafrana. Sadi se ukrasno grmlje,a ono posađeno u proljeće lagano se poreže. U jesen još možemo saditi maćuhice i tratinčice u cvjetnjaku koje možemo kombinirati s lukovicama tulipana, zumbula, narcisa i drugih. Sada započinje i prodaja krizantema pa si zasadite pokoju u vrt za narednu godinu, piše Životistil.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.