Kod Čapljine zaplijenjena droga vrijedna 500.000 KM, privedena jedna osoba – Jabuka.tv

Kod Čapljine zaplijenjena droga vrijedna 500.000 KM, privedena jedna osoba

U četvrtak u jutarnjim satima Sektor kriminalističke policije uz Jedinicu operativne potpore MUP-a HNŽ izveli su akciju u Dretelju kod Čapljine gdje je zaplijenjena veća količina opojne droge skunk, kao i pripadajući laboratorij za uzgoj iste.

Akcija je izvedena u Ulici Tina Ujevića u Dretelju, a aktivnosti su pomno pripremane u proteklih dva mjeseca.

Službenici MUP-a HNŽ su upali u kuću Igora Lečića (1977.) u četvrtak u jutarnjim satima, te je tom prilikom pronađeno 190 stabljika skunka visine od 80 do 140 cm, vaga za precizno mjerenje, klima uređaji, svjetiljke, i drugi sofisticirani pribor za uzgoj ove vrste droge. Osim toga oduzeto je i 111 saksija koje su bile spremne za sadnju novih stabljika.

Kako je rekao Ramiz Hasić načelnik Sektora krim. policije MUP-a HNŽ na izvanrednoj konferenciji za medije sazvane ovim povodom, vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj prodaji bi bila oko 250 000 eura, a oduzete stabljike su kroz nekoliko trebale dozrijeti.

Bljesak.info je došao do saznanja da je u srijedu navečer izvršena akcija policije na području Konjica, te smo tim povodom Hasića i Marića upitali je li bilo nekih rezultata.

Hasić je odgovorio da su bile provedene određene aktivnosti prema operativnim saznanjima da se vrši prijevoz određene količine droge, međutim nije bilo nikakve zapljene.

“Nakon toga bi išlo sušenje i zatim distribucija. Pretpostavljamo da je droga trebala biti plasirana van granica BiH. Mogu reći da je sjeme za ovu vrstu droge nabavljeno u Republici Hrvatskoj po cijeni od 2,40 eura”, rekao je Hasić.

Inače, kako je istaknuto na konferenciji za medije Lečić je povratnik u vršenju kaznenih djela. Upravo su Lečić i Denis Tabaković, obojica iz Čapljine, nedavno sklopili sporazume o priznanju krivice sa tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH.

Optuženi su priznali krivicu da su počinili kazneno djelo ‘Organizirani kriminal’ u vezi sa kaznenim djelom ‘Neovlašteni promet opojnim drogama’.

Inače, vezano za ovaj slučaj od jučer, viši inspektor Ljudevit Marić je rekao kako je ovo jedna od većih zapljena droge i laboratorija u Hercegovini, pa vjerojatno i u BiH. Na konferenciji za medije istaknuto je kako je Lečić prodajom droge u većini slučajeva, kako je sam priznao, plaćao kazne od ranije, te prema njegovoj izjavi istražiteljima nije imao pomagače u uzgoju zaplijenjene droge.

Lečić je lišen slobode, te mu se za ovo kazneno djelo može izreći kazna do 10 godina zatvora, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za medije.

(www.bljesak.info)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.