Kod Čapljine skladištili drogu pa ju prebacivali u Hrvatsku

Podignuta je optužnica protiv triju osoba s dvojnim državljanstvom Bosne i Hercegovine i Hrvatske zbog prijevoza, prijenosa i prodaje više desetaka kilograma droge “Cannabis” iz BiH u Hrvatsku, priopćeno je danas iz Tužiteljstva BiH u Sarajevu. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH. U ovoj istrazi je postignuta značajna međunarodna suradnja s hrvatskim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta USKOK.

Optuženi su Zdravko Jurković Ganfa, rođen 16.3.1958. u mjestu Crnići, općina Stolac, gdje je i nastanjen, osuđivan i ranije, zatim Mladenka Ostojić, rođena 17.7.1968. godine u Čapljini, nastanjena u mjestu Šurmanci b.b. u općini Čapljina, kao i Šime Šljivić, rođen 2.10.1979. godine u Kaknju, nastanjen u općini Stolac, također ranije osuđivan.

Zdravko Jurković Ganfa tereti se da je radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, od lipnja do studenog 2014. godine, organizirao i rukovodio grupom čiji su pripadnici i drugo dvoje optuženih, radi neovlaštenog međunarodnog prijevoza, prijenosa i prodaje droge ‘Cannabis’ s područja BiH na području Hrvatske.

Jurković se tereti da je od njemu poznatih osoba kupio veću količinu ‘Cannabisa’, zatim je sa Šimom Šljivićem preuzeo na području općine Čapljina. Drogu su skladištili u kući optužene Mladenke Ostojić. Potom su kontinuirano prevozili i prodavali drogu u Hrvatskoj, najmanje 74 kg, od kojih je 64 kg zaplijenjeno sinkroniziranim akcijama policijskih agencija Hrvatske i BiH. Droga je u različitim količinama, najčešće u pakovanjima od pet do 15 kilograma, krijumčarena i prodavana njima poznatim osobama za različite iznose novca, od 6.900 do 15.000 eura.

Osumnjičeni Jurković se tereti da je počinio kazneno djelo organiziranog kriminala iz člana 250., stav 3., u vezi s kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnih droga iz člana 195., stav 1., dok se Mladenka Ostojić i Šime Šljivić terete za kazneno djelo organiziranog kriminala iz člana 250., stav 2., u vezi s kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnih droga iz člana 195., stav 1. Kaznenog zakona BiH.

(Fena)

1 komentar

Komentiraj: