Kod 26-godišnjeg Mostarca u stanu pronađeno 1,5 kg TNT-a

Nakon svega deset dana od izlaska iz oraškog zatvora, policija je uhitila 26-godišnjeg Mostarca zvanog Daca, a ovoga puta zbog posjedovanja gotovo kilogram i pol razornog eksploziva TNT, koji je pronađen u njegovoj kući, neslužbeno se saznaje se u MUP-u HNŽ-a.

Daca se branio šutnjom, te mu je za sada određen pritvor.

“Njemu se na teret stavlja kazneno djelo posjedovanja eksplozivnih sredstava, za što je zapriječena zakonska kazna od 1 do 10 godina, pa mu je Općinsku sud u Mostaru odredio jednomjesečni pritvor”, potvrdio je za Večernji list dežurni županijski tužitelj Predrag Tomić, koji nije mogao više reći o ovom slučaju s ciljem daljne istrage.

Kako se doznaje, 26-godišnjak, koji je u više navrata osuđivan, ljetos je iz KPZ Mostar bio prebačen u Orašje jer je jednog osuđenika udario šakom u prolazu. Nakon toga, pojedini mediji su ga počeli prozivati da zajedno s još dvojicom zlostavlja zatvorenike druge nacionalnosti, što su zatvorske vlasti ubrzo opovrgnule.

Neslužbeno, policiju je iznimno zanimalo upravo čemu ili komu je, ako je uopće bio, pronađeni eksploziv i namijenjen. Zbog uočljivog prisustva policije u petak u Zagrebačkoj ulici u Mostaru, odmah se počelo nagađati da ‘netko iz zatvora ima nešto protiv jednog ugostitelja’. No, te ulične tvrdnje nitko nije mogao potvrditi ili opovrgnuti.

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.