Kočerin: Održana večer folklora ”Kočerinom kolo igra, a pisma se ori”

U organizaciji HKUD-a ”Kočerin”, u sklopu tradicionalne manifestacije ”Dani Kočerina 2015.” i u povodu svetih Petra i Pavla zaštitnika župe Kočerin održana je tradicionalna Večer folklora pod nazivom ”Kočerinom kolo igra, a pisma se ori”.

Večer folklora su otvorili najmlađi članovi HKUD-a ”Kočerin” spletom hercegovačkih plesova, potom su zajednički nastupili članovi HKUD-a ”Kočerin” i HKUD-a ”Đeram” iz Čajkovaca.

Na samom početku programa nazočne je pozdravio voditelj HKUD-a ”Kočerin” Marinko Mikulić – Mako koji se zahvalio sponzorima i svima koji su pomogli da se organizira Večer folklora.

Nazočne su prigodnim riječima pozdravili župnik fra Mario Knezović, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, a večeri folklora nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, te nekoliko stotina Kočerinjana i njihovih gostiju.

Na ovoj Večeri folklora, koja se održava petu godinu zaredom, osim domaćina HKUD-a ”Kočerin” i HKUD-a ”Đeram” Čajkovci (RH) nastupila su kulturno-umjetnička društva ”Napredak” Bugojno, ”Blaćani” Biograci, ”Jare”, ”Ganga”, ”Gradnići” i Dream tim Babe.

U zabavnom dijelu programa nastupio je poznati etno glazbenik Zdenko Damjanović. Program je vodio novinar Radio postaje Široki Brijeg Marinko Karačić.

Program manifestacije “Dani Kočerina 2015.” nastavlja se u nedjelju na igralištu škole na Kočerinu polufinalnim utakmicama 37. Petrovdanskog malonogometnog turnira.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.