Kobna noć zauvijek je promijenila glazbenu YU scenu

Petorica prijatelja krenula su na put, ali samo dvojica sretno su stigla na odredište. Bila je to noć u kojoj je cijela jugoslavenska glazbena scena zavijena u crno.

Fićo, golf i tristać (Zastava 1500) krenuli su prema Mostaru iz Sarajeva. U Mostaru ih je čekala neobična topla jesenska noć i 1.500 omladinaca na rukometnom stadionu Kantarevac.

U automobilima su članovi Crvene jabuke putovali na prvi koncert velike turneje po Bosni i Hercegovini, a trebali su u 20 sati početi s nastupom. Kako je već bio običaj, koncert je kasnio.

Oko pola 9 tehničari su počeli namještati razglas puštajući snimke Crvene jabuke i oduševljenje publike bilo je više nego očito. Razdragani obožavatelji očekivali su početak koncerta svakog trenutka.

Publika je svakog trenutka očekivala početak prvog koncerta prve turneje Crvene jabuke. Tada je organizator obavijestio da se koncert odgađa.

Članovi Crvene jabuke doživjeli su tešku prometnu nesreću. U popodnevnim satima krenuli su na put u Mostar u tri auta s početka članka.

U fići su sjedili Zlatan Arslanagić, Dražen Ričl i Aljoša Buha. Odmah iza, u golfu, sjedili su Dražern Žerić i Darko Jelčić, a u tristaću bili su predstavnici organizatora.

Nakon polovice puta, u blizini Jablanice, Žera i Jelčić vidjeli su okupljenu gomilu oko prometne nesreće.

Budući su se žurili na koncert, nisu se htjeli zaustavljati, a nisu imali ni vremena za pomaganje unesrećenima.

Dvojac iz golfa bio je uvjeren da su kolege uspjele im pobjeći i nisu se previše zabrinjavali. Sretno su stigli u Mostar i uspješno pronašli stadion gdje su trebali nastupati.

Tamo ih nisu čekali kolege iz fiće.

Kako se približavalo vrijeme nastupa, sve više ih je hvatala nervoza. Razmišljali su da su se prijatelji negdje zaustavili ili da im se probušila guma pa zbog toga kasne. Žera je nazvao u hotel da provjeri jesu li kojim slučajem kolege otišle tamo, umjesto na stadion.

Iz hotela Ruža rekli su mu da nisu vidjeli Paru, Zlaju i Aljošu. Tada je nazvao policiju, sav u strahu da je smrskani automobil kojeg su vidjeli na putu bio upravo fićo njegovih kolega, piše srpski Kurir.

Najgori strahovi su se potvrdili.

U prometnoj nesreći poginuo je Aljoša Buha, a druga dvojica su teško ozlijeđena.

Smješteni su na kirurgiju mostarskog Medicinskog centra gdje se liječnici bore za njihove živote.

Pred bolnicom su se okupili fanovi grupe. Mirno su napustili stadion Kantarevac i prebacili se pred bolnicu. Liječnicima su ponudili vlastitu krv i pitali mogu li ikako pomoći.

Ubrzo su se pojavile loše vijesti o Draženu Ričlu. Popularni Para dobio je teške ozljede glave. Neizvjesna borba za njegov život trajala je čitavu noć.

Zlatan Arslanagić puno je bolje prošao i već ujutro je bio izvan životne opasnosti.

Ričl je idućeg jutra i dalje bio u teškoj situaciji.

Liječnička ekipa donijela je odluku; Ričla je potrebno što prije prebaciti u Beograd na liječenje u Vojno-medicinskoj akademiji.

Prvo je pronađen helikopter, ali vrijeme nije dopustilo njegovo polijetanje. Nekoliko sati kasnije, osiguran je let zrakoplovom i Dražen je prebačen u Beograd.

Nekoliko dana kasnije, Zlaja je izišao iz bolnice. 1. listopada Dražen Ričl Para umro je u Beogradu. Nije se probudio iz kome u koju je upao nakon prometne nesreće.

(Kurir)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.