Koalicija sindikata dala podršku prosvjetarima u ŽZH

Koalicija za bolju zaštitu radničkih prava izrazila je podršku Nezavisnog sindikatu uposlenih u srednjim školama ŽZH.

U ime Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava, izražavamo solidarnost i punu podršku u Vašim nastojanjima za obranu dostojanstva prosvjetnih radnika, stoji u priopćenju Koalicije sindikata.

Iz ove organizacije navode kako obrazovanje mora biti svima dostupno i kvalitetno, a to se može ostvariti jedino kroz poboljšanje položaja i materijalnog statusa radnika i radnica u obrazovnom sustavu.

U trenutku kada ste morali posegnuti za svojim pravom, pravom na štrajk, kao temeljnim pravom Sindikata i članova, Vaša prava su narušena, i upravo zbog toga Vaša sindikalna borba treba biti jača i masovnija nego ikad. Pozivamo resorno ministarstvo i Vladu Županije Zapadnohercegovačke da sindikate uvažavaju kao partnere i otpočnu socijalni dijalog na ravnopravnoj osnovi.

Koalicija za bolju zaštitu radničkih prava, i sve njene članice, 45 sindikalnih organizacija i 5 organizacija civilnog društva, izražavaju punu podršku Vašoj sindikalnoj borbi za ostvarivanje boljih prava radnika. Jedinstveno, solidarno i zajedno za bolja radnička prava!, poručili su iz Koalicije sindikata.

Prosvjetari u ŽZH poručili: Nećemo odustati, vratite nam naš oteti novac

(www.jabuka.tv)14 komentara

  • A tko je kriv?, učenici nisu sigurno..nisu krivi ni profesori što imaju najniže plaće od manje više svih prosvijetara u državi. Pitam se kako je to uopće moguće, s obzirom da imamo najskuplju županiju u državi. Kako tako jedna bogata županija ne može nešto napraviti da ne dođe do ovoga. Očito je aparat županije preskup da bi bilo novca za bolje plaće. S druge strane zašto bi i marili kad su sigurni da će na svakim sljedećim izborima biti izabrani upravo oni. Tko je kriv?

 • Spremite stoku kuci ima ko ce raditi.Sta su se mislilo mjesecom rade 10 do 15 sati.A pola puta ne dolaze .Pola ih je sa kupljenom diplomom ili su razini i Kradezeivci sinovi.Ćosiću bagru spremi na biro.

 • Neka traže svoja prava i treba im udovoljiti jer su godinama poniženi. Ali ima jedan broj profesora koji nisu za školu a i nekih koji vrlo slabo poštuju radno vrijeme i jedva čekaju kad će maknuti.

 • U srednjoj nam na tjelesnom bace loptu i kazu zabavite se, iz matematike prof zove cacu zapeo joj zadatak, fizičara ne znam kako nazvati…svaka čast dobrim i postenim nastavnicima, takva je većina ali trebalo bi riješiti neke stvari. Realno od koga ce uzeti da plate nastavnicima, policije, komunalnog, doma zdravlja?!

 • Svaki nastavnik ima ime i prezime, po Zakonu o srednjem obrazovanju ŽZH, nastavnici se ocjenjuju prema Pravilniku

 • Nije u redu da prosvjetari imaju najniže plaće.
  Podrška.
  Od koga će uzeti ne znam, al treba raspodijeliti pošteno

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.