Književnici zapadne Hercegovine: “Književno Posušje” predstavljeno u Širokom Brijegu

Književno Posušje“, knjiga koja sadrži izabrana djela 87 autora koji su obilježili književnu djelatnost Posušja, predstavljena je u utorak u večernjim satima u širokobriješkoj Narodnoj knjižnici.

Predstavljanje knjige moderirao je Ivan Kraljević, a sudjelovali su i autori Radica Leko i Stanislav Bašić, dok je Sanijela Matković čitala odabrane ulomke.

“Na knjizi ‘Književno Posušje’ Stanislav Bašić i ja radili smo pune četiri godine. Poticaj za knjigu bila je ‘Širokobriješka književna čitanka’ koju je objavila Blanka Kraljević. Ova knjiga predstavlja panoramu posuške književnosti u posljednjim dvama stoljećima, od 1808. godine pa do današnjih dana. Zastupljeno je 87 imena, među kojima ima onih koja su vrlo poznata, kao i onih koji su manje poznati, ali su svi oni stvaratelji i vrijedni naše pažnje”, rekla je za portal Jabuka.tv Radica Leko.

Stanislav Bašić istaknuo je vrijednost ove knjige u kontekstu obrade književnosti zapadne Hercegovine, zbog čega je i inzistirao na predstavljanju ove knjige u više gradova, a ne samo u Posušju i Zagrebu, kako je prvotno bilo planirano.

“Ova knjiga otvara brojne mogućnosti za daljnji rad i istraživanja”, naglasio je Bašić.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.