Knjiga Ivana Aralice ”Mentalni komunist” o Stjepanu Mesiću na svim kioscima u BiH

Akademik Ivan Aralica u najnovijoj knjizi „Mentalni komunist“ progovara najotvorenije dosad o komunističkom mentalitetu u Hrvatskoj, a glavni lik knjige jest bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Aralica je proteklih godina objavio nekoliko romana s ključem (Ambra, Fukara, Svetinka, Puž) u kojima je pisao o komunističkom mentalitetu, ali pravi identiteti osoba koji su protagonisti tih knjiga bili su zamijenjeni pseudonimima. Mesić se pronašao u romanima i žestoko se krenuo obračunavati s Aralicom, čije je romane prozvao političkim pamfletima, i ne samo on. A Mesić mu je bio predložak za stvaranje jednog od protagonista u književnim djelima koja govore o komunističkom mentalitetu. Aralica je ovu knjigu napisao kako bi dokazao da pamflete nije pisao. Knjiga više nije roman s ključem, jer je Mesić ovaj put imenom i prezimenom glavni protagonist ove knjige.

Knjiga je tvrdog uveza, 352 stranice, u prodaji je na svim kioscima u BiH za samo 15 KM!

mentalni_komunist_clanak

(www.jabuka.tv)4 komentara

  • Poštovanje Aralici i vrjeme je bilo da neko razotkrije onu lopužu Mesića.Znamo da se taj neće zacrveniti,jer obraza nema,ali neka se zna tko je i šta je radio.

  • Araličinu knjigu sam već kupio i naravno pročitao. Briljantan kao i uvijek , a već dugo čitam njegova djela koja se mogu svrstati u sam vrh hrvatske književnosti.mislim da se u Hrvatskoj samo nekolicina , pisaca, kolumnista i publicista mogu ravnati s njim. Djela su mu posve čitljiva, osebujna, i nadasve razumljiva. Piše britko, jasno i istinito. Najvažnije je ovo posliednje. Pisac koji se ne koristi maštom , izmišljotinama i ili likovima iz bajke kakvih danas imamo ponajviše- je pisac kakav nam danas upravo najviše treba. Aralica je nesumnjivo sve to. Netko će ga nazvati i političkim piscem nastojeći ga barem s te strane omalovažiti , kad već ne može ni na koji drugi način. Ali zar nam u ovom vrimenu ne treba baš netko takav tko će nam književnim jezikom pojasniti stvarnost u kojoj jesmo upravo onakvom kakva ona zapravo i jest. Svi ti politički puževi, lopuževi, izdajice, karijeristi i profiteri prepoznaju se u Araličinim likovima i savjest im ne da mira znajući da ih vrijeme i poviest ne će upamtiti ni po čemu dobrom i znamenitom, nego upravo obratno. Mesić je jedno veliko, veliko ZLO koje je našlo uporište u hrvatskom narodu u ovim bremenitim i hudim vrimenima. To i takvo zlo nema nikakvog morala, ni ti uporišta u narodosnom biću i duhu Hrvata, i zato se tako žilavo trudi da nam nanese što viša zla i pomutnje u vrimenu u kojem jest i koje mu preostaje.Jedina nam je utjeha biologija što se tiče tog seoskog brice i vicmahera čiji nas vicevi i groteske od same njegove pojave zaviše u crno. Sam Bog zna koliko je zla nanio svojim nedjelima u ovih zadnjih dvadesetak godina hrvatskom narodu uopće, a naročito nama Hrvatima HercegBosne.Nije nikakva tajna danas , a ni ti prije tko je financirao njegovu kampanju proteklih petnaestak godina. To je bio onaJ Zlotvor Gadafi, miljenik zapada i multinacionalnih kompanija koji im je itekako valjao i bio prijatelj dok ih je obilato financirao, i namještao poslove u svojoj džamahiriji, a sve da ga ne bi sudili i osudili za medjunarodni terorizam. Eto s takvima se naš Meske -seoski brico povezao preko Bude Lončara i ostalih komunističkih , i boljševističkih aveti prošlosti.Dobro kaže naš narod da svaki lonac nadje sebi poklopac.komunističke aveti su odmah našle srodan zajednički jezik , s tiraninom koji tlači svoj narod igrle li se grle i ljube. Ono što ih povezuje je terorizam i nedostatak bilo kakve demokratske misli osjećaja za pravdu. Ali ima Boga.Ovaj jedan je završio kako mu i spada , a nadati se i vjerovati nam je da će i ova protuha i izrod Mesić završiti , ako ne na takav način , onda barem pred licem pravde odgovarajući za sva zlodjela, veleizdaju i mržnju koju je širio oko sebe već samom svojom pojavom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.