Klubovi iz RS-a neće igrati Košarkaško prvenstvo BiH

Novoizabrani predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević, potpisao je odluku rukovodstva tog saveza glede statusa klubova iz Republike Srpske, a odnosi se na početak prvenstva Bosne i Hercegovine.

U članku 1 spomenute odluke navedeno je kako klubovi, suci i opunomoćenici neće sudjelovati u natjecanju na razini Lige Bosne i Hercegovine do donošenja odluka Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, prenosi Večernji list BiH.

Iste su predviđene Statutom Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine za početak nove natjecateljske sezone.

U članku 2 stoji da je odluka obvezujuća za sve članove Košarkaškog saveza Republike Srpske i službenih lica do donošenja odluka Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Košarkaško prvenstvo BiH bi, podsjećamo trebalo službeno početi ovoga vikenda, nakon brojnih peripetija. Što će od svega biti za sada nije poznato.

Ključan spor nastao je oko izbacivanja Sparsa, Borca i Igokee iz lige. Drugi klubovi iz RS-a koji su cijelo proteklo ljeto trenirali u neizvjesnosti su nedavno iskazali volju igrati Košarkaško prvenstvo, no, nakon sinoćnjeg sastanka u Banjoj Luci i ove odluke čini se da od toga barem za sada neće biti ništa.

(www.jabuka.tv)3 komentara

  • Jadna li saveza kad im klubovi rade šta oće ako se igokei bude igralo ona će igrat iza nove godine, ovi nemaju muda da ih izbace tuga i jad

  • Po pravilima ih moraju izbacit iz lige a oni ne smiju hahahaha i samo se glupiraju sazivaju neke sjednice cilo lito i nigdi ništa, ili ih izbaci ili pusti nek svi rade kako god oće, ali nemaju oni petlju protiv igokee to uradit

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.