Klubovi i NS BiH imaju plan: Premijer liga mogla bi početi 7. lipnja

Nogometni savez BiH je, na drugoj video konferenciji održanoj u utorak, predložio klubovima da se Premijer liga BiH nastavi 7. lipnja 2020. godine.

U dokumentu dostavljenom klubovima je obrazložen i način organizacije utakmice, uz provođenje posebnih mjera zaštite, protokola dolaska, boravka i odlaska momčadi a sa stadiona, kao i same realizacije događaja koji će biti održan bez nazočnosti publike.

Za provođenje predloženih aktivnosti prethodno je potrebno dobiti dozvole nadležnih tijela, uz uvjeta da su stvoreni svi sanitarno higijenski uvjeti za nesmetano odvijanje fizičkih aktivnosti igrača.

Savez je klubovima predložio i okvirne datume početka trenažnog procesa. Prvi dio za individualne pripreme počeo bi od 8. do 10. svibnja 2020. godine, a drugi dio, u kojem bi se treninzi održavali u skupinama po pet igrača, počeo bi 13. svibnja 2020. godine. Završni dio priprema kreni bi 23. svibnja.

Svi rokovi su uvjetni, svi predloženi datumi su prilagođeni trenutnoj situaciji. Ako se epidemiološka slika u BiH poboljša u sljedećem razdoblju, a mjere nadležnih tijela budu reducirane ili ukinute, Izvršni odbor NS BiH će tek onda razmatrati prijedloge za nastavak natjecanja i donositi potrebne odluke.

Vremena za nastavak natjecanja u Premijer ligi BiH ima sasvim dovoljno, a ono što je najbitnije u ovom trenutku je kako na najbolji način pripremiti sanitarno-tehničke uvjete za nesmetan nastavak natjecanja i odigravanje utakmica, uz prethodno osiguranje svih procedura za adekvatnu zaštitu zdravlja igrača, navode iz NS BiH.

Predstavnicima klubova je predstavljeno službeno pismo iz UEFA-e u kojem su navedene smjernice o principima prava sudjelovanja u UEFA klupskim natjecanjima za sezonu 2020./2021.

Primarni zahtjev je okončati prvenstvo na zelenom terenu uz preporuku da nacionalne asocijacije trebaju iscrpiti sve mogućnosti kako bi se domaće natjecanje završilo do kraja. Dužnost nacionalnih asocijacija je da UEFA-i, najkasnije do 25. svibnja 2020. godine, dostave plan nastavka i formata natjecanja.

Postoje samo dva opravdana razloga da se domaće natjecanje može prijevremeno završiti. Kao prvo, ako postoje mjere zabrane organiziranja sportskih natjecanja i nemogućnosti završetka istog u predviđenom roku.

Druga opcija prijevremenog završetka nacionalnog prvenstva ako uslijed posebnih ekonomskih i financijskih razloga, eventualni nastavak sezone može dugoročno ugroziti domaće natjecanje i klubove.

Klubovi su upoznati i s načinom eventualnog prekida natjecanja te je u tom slučaju propisan postupak klubova za sudjelovanje u UEFA natjecanjima. U slučaju eventualnog odstupanja od zadanih principa prilikom prijave klubova za europska natjecanja od strane nacionalnih asocijacija, UEFA zadržava diskrecijsko pravo odbiti te klubove.

UEFA traži izjašnjavanje nacionalnih saveza

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Kaze utorak .kisa.. ono vedro razisli se oblaci..valjda ce sutra…. takve su vam i vjesti lazne ko i meteorolog sirokog…

    • Konačno si i ti nešto pametno napisao.Sve je točno tako.Ti si zbunjen a ovi što je napisao lud.Baš to t ebi i treba.Pa kako je bilo kaži

  • Konačno si i ti nešto pametno napisao.Sve je točno tako.Ti si zbunjen a ovi što je napisao lud.Baš to t ebi i treba.Pa kako je bilo kaži

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.