Klub Hrvata ponovno predložio Ivana Vukadina za mandatara Vlade HBŽ-a

Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegbosanske županije (HBŽ) ponovno je za mandatara za sastav nove županijske vlade predložio Ivana Vukadina, aktualnog načelnike Općine Tomislavgrad.

Vukadin je na sjednici Kluba hrvatskih zastupnika dobio podršku deset zastupnika, dva su bila protiv, dok je sedam bilo suzdržano.

Kluba hrvatskih zastupnika s današnje sjednice uputio je poziv srpskim i bošnjačkim strankama koje imaju svoje zastupnike u Skupštini HBŽ-a da se do 16. ožujka izjasne žele li pristupiti formiranju vlasti, kako bi se usvojio županijski proračun za 2020. godinu te deblokirali politički procesi u Županiji.

Za formiranje vlade u HBŽ-u potrebna je dvotrećinska većina unutar Skupštine HBŽ-a, odnosno podrška 17 od ukupno 25 zastupnika.

Podsjećamo, godinu i pol nakon održanih izbora nova vlast u HBŽ-u nije formirana zbog nesuglasica unutar HDZ-a BiH, koji ima najviše mandata u županijskoj skupštini.

Županijski odbor HDZ-a BiH HBŽ-a na mjestu predsjednika Vlade želi vidjeti predsjednika Gradskog odbora HDZ-a BiH Livno Ivana Jozića no s tim se ne slaže šest skupštinskih zastupnika HDZ-a BiH koji dolaze iz tomislavgradske organizacije HDZ-a BiH.

Vrh HDZ-a BiH stao je uz Županijski odbor te je nedavno privremeno, na razdoblje od 30 dana iz stranačkog članstva isključio predsjednika Kluba hrvatskih zastupnika Roberta Bagarića, predsjednika kluba HDZ-a BiH u Skupštini HBŽ-a Antu Tadića i načelnika općine Tomislavgrad Ivana Vukadina.

(Fena)


4 komentara

  • I treba Vukadin biti predsjednik vlade HBZ a ne oni Borjanini Jugoslaveni iz Livna. Ono sto Covica brine je to hoce li Borjana i dalje imati 5 maraka od svakog kubika ispilanog drveta u toj zupaniji. Tu prestaje svaki interes Covica i Borjane za HBZ.

  • Bravo Tomislavgradu, puna podrška iz Posušja, nedajte se,. Skinut čovića udbaša, ćiriličara, i na optuženičku klupu ñjega i Borjanu za kriminal i uništenje hrvata.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.