Klapa Dobrkovići oduševila koncertom za 15. rođendan

Klapa Dobrkovići održala je povodom 15 godina djelovanja rođendanski koncert u ispunjenom širokobriješkom kinu Borak.

Klapa koja u svom programu ima klapske dalmatinske pjesme, crkvene pjesme,: korizmene, božićne, domoljubne, u širokom repertoru oduševila je publiku pristiglu u dvoranu u Kinu Borak u subotu navečer.

Njihovi klapski napjevi poznatih hrvatskih pjesama zasigurno nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a  zasigurno bit će još dobrih druženja s klapom “Dobrkovići”, lijepih pjesama za svačiju dušu i dobra vina koje neizbježno ide uz pjesmu.

U njihovu sastavu je dobar spoj mladosti i iskustva pa vjerujemo kako će potrajati barem i idućih 15 godina, i nadamo se da će klapa nastaviti svoj uspješni rad na radost mnogih diljem Hercegovine i Hrvatske.

Specijalni gosti na koncertu bili su ženska klapa “Viole” iz Drvenika i ženska klapa “Certisse” iz Đakova.

O klapi Dobrkovići

Klapa “Dobrković” osnovana je 17. ožujka 2004. godine u Dobrkovićima. Utemeljena je na prijedlog Ivana Spajića i još nekoliko zanesenjaka. Prvi put su se sastali u školi u Dobrkovićima. I tako je sve započelo. U početku pjevali su za svoju dušu, a s vremenom klapa je počela javno nastupati i postizati uspjehe.

Tako je nastupala na promocijama knjiga, Danima Matice hrvatske, Danima fra Didaka Buntića, kod vjdjelice Marije, Primoštenskim užancama, godišnjici pogibije Blage Zadre u Vukovaru, promociji monografije Širokog Brijega u Zagrebu i mnogim drugim svečanostima.

Posebno zaslužan za uspjehe klape “Dobrkovići“ je njen voditelj, profesor Živko Ključe. Dobrkovićani su uistinu imali veliku sreću kad im je profesor došao za učitelja i suradnika.

Klapu “Dobrkovići” danas čini 8 članova, svi su iz Dobrkovića, a kroz klapu je u ovih petnaest godina prošao veći broj ljudi. Klapa je na samom početku imala probe jednom tjedno, a kasnije i sada dva puta tjedno. Imali su do sada stotine nastupa. Klapa u svom programu ima klapske dalmatinske pjesme, crkvene pjesme,: korizmene, božićne, zatim domoljubne.

(wwww.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.