Klapa Dobrkovići oduševila koncertom za 15. rođendan

Klapa Dobrkovići održala je povodom 15 godina djelovanja rođendanski koncert u ispunjenom širokobriješkom kinu Borak.

Klapa koja u svom programu ima klapske dalmatinske pjesme, crkvene pjesme,: korizmene, božićne, domoljubne, u širokom repertoru oduševila je publiku pristiglu u dvoranu u Kinu Borak u subotu navečer.

Njihovi klapski napjevi poznatih hrvatskih pjesama zasigurno nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a  zasigurno bit će još dobrih druženja s klapom “Dobrkovići”, lijepih pjesama za svačiju dušu i dobra vina koje neizbježno ide uz pjesmu.

U njihovu sastavu je dobar spoj mladosti i iskustva pa vjerujemo kako će potrajati barem i idućih 15 godina, i nadamo se da će klapa nastaviti svoj uspješni rad na radost mnogih diljem Hercegovine i Hrvatske.

Specijalni gosti na koncertu bili su ženska klapa “Viole” iz Drvenika i ženska klapa “Certisse” iz Đakova.

O klapi Dobrkovići

Klapa “Dobrković” osnovana je 17. ožujka 2004. godine u Dobrkovićima. Utemeljena je na prijedlog Ivana Spajića i još nekoliko zanesenjaka. Prvi put su se sastali u školi u Dobrkovićima. I tako je sve započelo. U početku pjevali su za svoju dušu, a s vremenom klapa je počela javno nastupati i postizati uspjehe.

Tako je nastupala na promocijama knjiga, Danima Matice hrvatske, Danima fra Didaka Buntića, kod vjdjelice Marije, Primoštenskim užancama, godišnjici pogibije Blage Zadre u Vukovaru, promociji monografije Širokog Brijega u Zagrebu i mnogim drugim svečanostima.

Posebno zaslužan za uspjehe klape “Dobrkovići“ je njen voditelj, profesor Živko Ključe. Dobrkovićani su uistinu imali veliku sreću kad im je profesor došao za učitelja i suradnika.

Klapu “Dobrkovići” danas čini 8 članova, svi su iz Dobrkovića, a kroz klapu je u ovih petnaest godina prošao veći broj ljudi. Klapa je na samom početku imala probe jednom tjedno, a kasnije i sada dva puta tjedno. Imali su do sada stotine nastupa. Klapa u svom programu ima klapske dalmatinske pjesme, crkvene pjesme,: korizmene, božićne, zatim domoljubne.

(wwww.jabuka.tv)8 komentara

  • Ok je ovo, ali treba čuvati našu izvornu hercegovačku glazbu. Gangalo se i u Dobrkovića, a sad pjeva klapa. Nemam ništa protiv, ali mogli bi klapaši zapivat i koju gangu, čisto da se ne zaboravi u tom kraju.

  • Čestitke na entuzijazmu. Ali ko je odresta pod turskim zulumom puno lakše ganga nego što piva klapske pisme. Vidi se povijesni talog koji je sirov kao i hercegovački krš. Teško će ikad iz ijednog Hercegovca izići milozvučni klapski glasić. Mi smo jednostavno malo posirovi za takvu vrstu glazbe. Sorry, ali ipak za zazvučati klapski, moraju se umišat morski geni.

  • i moje skromno razmišljanje drži se onome komu pripadaš,jer i kalemi nisu svi dobri.
    Bog nas stvorio i dao nam razlike a mi uporno želimo biti kopije,pustimo klape tamo gdje i pripadaju

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.