Kiša ruža “pala” na Mariju Bistricu povodom rođendana Glasa Koncila

U Hrvatskom nacionalnom marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke brojni su vjernici svjedočili „kiši ruža“ u subotu 30. rujna.

Kao zavjet Majci Božjoj, iz helikoptera su prosute latice od 10 tisuća crvenih ruža na prostor crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, piše IKA.

Tome pothvatu Zaklade „sv. Maravillas od Isusa“ te hrvatskoga katoličkoga tjednika Glasa Koncila, koji tako obilježava šest desetljeća kontinuiranoga izlaženja, svjedočilo je mnoštvo vjernika iz Hrvatske, BiH, ali i Hrvata iz inozemstva koji su stigli došli u Mariju Bistricu kako bi se na misnom slavlju prisjetili proglašenja blaženim zagrebačkoga nadbiskupa Alojzija Stepinca prije 25 godina i pohoda pape Ivana Pavla II.

Velika je želja bila da se taj zavjetni čin ispuni upravo uz blagdan ‘svetice ruža’ – crkvene naučiteljice i bosonoge karmelićanke sv. Terezije od Djeteta Isusa, čijemu se zagovoru hrvatski blaženik Alojzije Stepinac za života na poseban način utjecao, rekao je glavni urednik Glasa Koncila Branimir Stanić.

Glas Koncila povezan je sa sv. Malom Terezijom jer, nakon što je 29. rujna 1963. trebao izići prvi broj tadašnjega dvotjednika, komunističke vlasti su oklijevale s dopuštenjem izlaska novina iz tiska. U naizgled nemogućoj situaciji prvi su se urednici utekli zagovoru svetice ruža sv. Male Terezije. Smatra se događajem čudesne naravi da je upravo na njezin blagdan 1. listopada 1963. stiglo dopuštenje tadašnje vlasti da se otisne prvi broj Glasa Koncila.

I Glas Koncila i Zaklada žele da simbolični čin ‘kiše ruža’, uz koji se veže predaja o sv. Maloj Tereziji, bude znakom molitve i zavjeta Majci Božjoj da zagovara Crkvu i hrvatski narod te kao zahvala za stavljanje na čast oltara bl. Stepinca, i to upravo u godini posvećenoj sv. Maloj Tereziji, rekla je Sanela Mlinarić iz Zaklade „sv. Maravillas od Isusa“.

Osim zavjetnoga čina, za 60. rođendan Glasa Koncila svaki je hodočasnik s Marije Bistrice kao dar ponio i posebno izdanje hrvatskoga katoličkoga tjednika koji među ostalim donosi i intervju s donedavnim predsjednikom Papinskoga odbora za povijesne znanosti o. Bernardom Ardurom koji je predsjedao mješovitom katoličko-pravoslavnom komisijom o bl. Stepincu.

 

Istaknuo je da tijekom tih susreta nije predočen ni jedan dokument koji bi mogao biti zaprjeka kanonizaciji bl. Stepinca te je za Glas Koncila rekao: Za mene je Stepinac svet svećenik, svet biskup koji je uistinu učinio sve, uistinu sve da bi zaštitio svoje stado, da bi spasio sve koje je mogao spasiti, javlja IKA.

(www.jabuka.tv /Foto: Glas Koncila)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.