Kinezima će trebati Hercegovaca za gradnju autoceste | Jabuka.tv

Kinezima će trebati Hercegovaca za gradnju autoceste

Početak gradnje mosta u Počitelju, kao najzahtjevnijeg objekta na ovom dijelu autoceste, bit će prilika i za uključivanje velikog broja radnika s prostora Hercegovine.

Naime, nakon što je Uprava poduzeća Autoceste Federacije BiH odlučila prihvatiti ponudu dviju kineskih kompanija za gradnju mosta na koridoru Vc kod Počitelja, kao i dionice autoceste s obiju strana Neretve, a za istu odluku zeleno svijetlo dala i Europska investicijska banka, očekuje se skori početak radova na ovom južnom dijelu koridora, piše Večernji list.

Sve skupa trebalo bi konačno značiti i intenziviranje gradnje poddionice na krajnjem jugu, na koju se čeka već pet godina. Ukupna vrijednost ovog posla je 200 milijuna maraka, a radi se o 11 kilometara autoceste, uključujući i već spomenuti most.

Podsjećamo, najpovoljniju ponudu za gradnju dionice Počitelj-Zvirovići poslale su kineske kompanije China State Construction Engeering Company i Synohydro Power China, što su Autoceste FBiH i prihvatile nakon svih evaluacijskih provjera.

Ovu dionicu autoputa financira Europska investicijska banka (EIB), koja je konačno dala zeleno svjetlo za dodjelu ugovora i početak gradnje.

China State Construction obvezao se da će dionicu ceste s obje strane mosta i čvor Počitelj završiti za 66,2 milijuna eura, a Synohydro Power China most za 32,8 milijuna eura. Na gradnju ove dionice autoputa čeka se već pet godina, a ranije je EIB dva puta poništavao tender. Ovog puta, poslali su svog konsultanta, koji je nadzirao kompletnu tendersku dokumentaciju i vodio s Autocestama cijeli posao.

Posao vrijedan 200 milijuna KM: Kinezi će graditi dionicu autoceste Počitelj-Zvirovići

(www.jaubka.tv)


12 komentara

  • Ko misli kopati taj ode na zapad,gdje se to i naplati. Bolje jedna u ladu,nego dvi na suncu.Kinezima trebaju domaći radnici za domaće-lijanovićeve- plaće.Kinezi dovode svoje zatvorenike,poznata stvar

  • moje djete svaku kinesku igračku razvali za deset minuta,ne vozio se ja priko kineskog mosta a ispod provalija sto metara

    • Mobitel na kom si napisao svoju glupost je kineski. Televizija, perilica, usisavač … Sve što imaš u kući je kinesko.

  • Ljudi moji za što smo se borili i za što su naši najmiliji ginuli. Nekad smo mi za Kineze bili bogati a danas smo jeftina radna snaga za njihove bauštele. Sve ovo što nam se dešava smo debelo zaslužili. Dok se mi svađamo tko je ustaša, tko balija, udbaš i partizan drugi rade i uživaju u životu.

  • Ima nas u minkenu 22000 u studgartu 28000 u vranrurtu 30500 nek zovu eto nas sta su to kinezi pametniji nego mi pa da mi radimo za njih malo morgen blento autofu teksta.

  • ZA „ DIJASPIRCA“::TO JE I PRATAR SKONTA NEKI DAN NA MISI: IMA NAS PRIKO 110.000 TISUCA! SVAK PO OJRO….!! ETO , TAKO TI JE! NEKO SE VESELI, A NEKO ZALI!

Komentiraj: