Kinezi na Dan samaca potrošili više od 13 milijardi dolara na Internetu

Kupci u Kini potrošili su u petak više od 13 milijardi dolara na Internetu, iskoristivši popuste koji se nude na takozvani Dan samaca, praznik kojega su kreirali trgovci da bi privukli samce da se “utješe“ kupovinom kao terapijom.

Za samo 24 sata, prodaja na Internetu u Kini premašila je promet ostvaren tijekom glavne potrošačke groznice u SAD-u koja traje pet dana, od Dana zahvalnosti do Cyber ponedjeljka, prenosi agencija France press.

Ovogodišnji bruto opseg prodaje, kao ključno mjerilo online prodaje, pretekao je prošlogodišnju internet prodaju u Kini od 91,2 milijarde juana (13,4 milijarde dolara), priopćila je kineska platforma za online trgovinu Alibaba, dodajući da je samo u prvih pet minuta potrošeno više od milijardu dolara.

Rivalska tvrtka ЈD.com, više fokusirana na prodaju elektronike, također je priopćila da je ovogodišnja prodaja premašila prošlogodišnju. U SAD-u, ukupna online prodaja u pet spomenutih prazničnih dana prošle je godine dostigla vrijednost od 11,1 milijarde dolara, prema podacima kompanije Adobe digital indeks.

Za Dan samaca izabran je 11. studeni kao simboličan zbog jedinica u datumu (11.11.), prenosi agencija AFP, podsjećajući da Kina ima najveći broj korisnika interneta u svijetu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.