Kinezi koji rade u BiH, a trenutno su u Kini, predložili mjere izolacije po povratku – Jabuka.tv

Kinezi koji rade u BiH, a trenutno su u Kini, predložili mjere izolacije po povratku

Veleposlanstvo NR Kine u BiH priopćilo je danas da raspolaže informacijama da su kineski državljani koji borave i rade u BiH a trenutno se nalaze u Kini, dobrovoljno predložili inicijative i mjere izolacije u trajanju od 15 dana nakon povratka u BiH, stroge zaštite od virusa i pažljivog nadgledanja vlastite zdravstvene situacije.

U priopćenju se navodi da su od izbijanja upale pluća prouzročene novim koronavirusom, vlasti u NR Kini slučaju pridavale veliki značaj.

Predsjednik Xi Jinping dao je važne upute za poduzimanje odlučnih mjera za suzbijanje epidemije. Kineska vlada je poduzela djelotvorne i znanstvene mjere za sprečavanje i kontrolu. Mi smo odlučni i uvjereni da ćemo uspješno kontrolirati epidemiju i suzbiti širenje virusa.

Otvorenim, transparentnim i vrlo odgovornim odnosom prema globalnom zdravlju i sigurnosti, resorne institucije kineske strane su odmah obavijestile Svjetsku zdravstvenu organizaciju, relevantne države i regije Hong Konga, Makaoa i Tajvana o informacijama o stanju epidemije, te u najkraćem roku podijelile gene novog koronavirusa i održavale blisku komunikaciju s međunarodnom zajednicom, navodi se u priopćenju.

Također se ističe da su Svjetska zdravstvena organizacija i vlade svih zemalja visoko ocijenile poduzete mjere kineske strane.

Trenutno u Bosni i Hercegovini nije pronađen nijedan potvrđen niti sumnjivi slučaj upale pluća prouzročene novim koronavirusom. Veleposlanstvo Kine u Bosni i Hercegovini je spremno održavati komunikaciju i surađuje s vlastima u BiH u bilo kojem aspektu ovog pitanja.

Osim toga, prema informacijama veleposlanstva, kineski državljani koji borave i rade u Bosni i Hercegovini a trenutno se nalaze u Kini, dobrovoljno su predložili inicijative i mjere izolacije u trajanju od 15 dana nakon povratka u BiH, stroge zaštite od virusa i pažljivog nadgledanja vlastite zdravstvene situacije, priopćeno je iz Veleposlanstva NR Kine u BiH.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.