Kinezi kasne s autocestom u Hercegovini, očekuju ih penali

Da su izvođači radova na gradilištu autoceste na jugu BiH, trasi poddionice Počitelj – Zvirovići debelo zakazali, potvrdili su za Avaz iz JP Autoceste FBiH.

Zbog toga će, izvjesno je, izvođač China State Construction Engineering Corporation Limited biti kažnjen naplatom penala u skladu s ugovorom.

U iščekivanju konačnog odgovora nadležnih na njihov zahtjev za novo produženje roka zanimalo je novinare u kojoj su fazi trenutno radovi na izgradnji trase ovog dijela autoceste u dužini od 11 kilometara.

Poddionica Počitelj – Zvirovići je dio dionice Počitelj – Bijača. Podijeljena je u dva LOT-a, a LOT 2 je kolosalni most Počitelj, gdje je već aktiviran mehanizam naplate penala.

Do sada je, kazali su za Avaz iz Autocesta FBiH, završena ugradnja dva sloja asfalta, a privode se kraju radovi na sustavima unutarnje odvodnje, vodozaštite, kao i ostalih instalacijskih radova. Intenzivno se vrše radovi na izradi zaštite kosina uz glavnu trasu postavljanjem zaštitnih mreža, kao i ugradnja sidara te mlaznog betona gdje je to potrebno.

Na pristupnoj cesti na M-17 je završena glavnina radova na širokom iskopu, a započeta je izrada potpornih zidova. Na cesti koja veže petlju Počitelj na magistralnu cestu M-6 Čapljina – Stolac postavljaju se rubnjaci i radi se priprema tampona za polaganje asfalta.

Evo do kada bi trebao biti gotov Koridor Vc kroz BiH

Kada je riječ o dionici između mosta Počitelj i istoimenog tunela, završeni su radovi na širokom iskopu velikih usjeka visine i više od 70 metara te se izvodi zaštita kosina, uglavnom postavljanjem zaštitnih žičanih mreža.

Radovi na jednom od zidova od armiranog tla se privode kraju te su započeti radovi na izradi drugog koji će imati visinu od oko 20 metara. Intenzivni su i radovi na izgradnji sustava odvodnje i vodozaštite, kao i ostalih vrsta instalacija. Na ovoj dionici se nalaze i mostovi M2 i M3, gdje se izvode radovi na rasponskim konstrukcijama istih, kazali su za Avaz iz ovog poduzeća.

U tunelu Počitelj su završeni svi značajniji građevinski radovi te se pristupilo ugradnji potrebnih instalacija. Na ostatku trase od tunela Počitelj do spoja na ranije izgrađenu dionicu u mjestu Zvirovići su većim dijelom završeni radovi na polaganju dva sloja asfalta, vrši se humuziranje razdjelnog pojasa i bankina te ugradnja sigurnosnih odbojnih ograda, kao i izgradnja zidova za zaštitu od buke.

(www.jabuka.tv | Foto: JP Autoceste FBiH)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.