Besplatni pregledi u Klinici za očne bolesti SKB-a Mostar

Nakon tri godine stanke, Klinika za očne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar po osmi put će sudjelovati u Svjetskom tjednu glaukoma koji se obilježava od 12. do 18. ožujka 2023. godine.

U srijedu, 15. ožujka od 9.00 do 13.00 sati u kabinetu za glaukom Klinike za očne bolesti SKB Mostar (prizemlje glavnog medicinskog objekta na Bijelom Brijegu) bit će omogućeni besplatni pregledi i mjerenje očnog tlaka, bez narudžbe i uputnice, za sve koji to žele.

Glaukom ili kako se često naziva “povišen očni tlak” vrlo je česta očna bolest koja predstavlja jedan od vodećih uzroka sljepoće u svijetu i kod nas. Pacijenti često ne znaju da imaju glaukom jer je to bolest bez simptoma, a pravovremenim otkrivanjem bolesti mogu se spriječiti nesagledive posljedice.

Glaukom je jedna od najbolje istraženih bolesti oka, ali još uvijek i jedna od najopasnijih. Danas se glaukom može pravovremeno dijagnosticirati i uspješno liječiti, stoga je rano otkrivanje jako bitno, kako bi se spriječio gubitak vida, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SKB-a Mostar.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.