Kina proglasila kraj epidemije COVID-19 – Jabuka.tv

Kina proglasila kraj epidemije COVID-19

Širenje COVID-19 na teritoriju Kine je zaustavljeno, priopćio je službeni predstavnik Odbora za zdravstvena pitanja Mi Feng.

Broj potvrđenih slučajeva infekcije je manji od 3.000. Širenje epidemije na teritoriju Kine je potpuno zaustavljeno, izjavio je na brifingu Mi Feng, prenosi ATV.

Mi Feng je poručio da u ovoj zemlji više ne postoji lokalni prijenos novog soja koronavirusa.

Prema posljednjim podacima, u Kini je od početka pandemije bilo registrirano 81.439 slučajeva infekcije COVID-19, od kojih su 75.448 osobe ozdravile, dok su 3.300 preminule.

Ranije su mediji objavili da je u kineskoj provinciji Hubei (osim u Wuhanu), koja je poznata kao žarište širenja infekcije, nakon dva mjeseca obnovljen unutrašnji putnički aviopromet.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Hm, nekako sve pocelo kad se Trump poceo zamjerati kinezima. Vrhunac epidemije u Kini 2mjesec kad je sve ionako zatvoreno na mjesec dana zbog kineske nove godine. Oni sada pokrecu proizvodnju i ekonomiju i skupo naplacuju SAD i EU svoje proizvode. Sumnjivo, u najmanju ruku..

  • Kina proglasila kraj epidemije!! Epidemije koju imamo, i imat cemo svake godine, ali ajmo ove godine od toga svi napraviti spektakl, i pustiti im da nas zatvore u kuce kao pse.. bravo za nas, ocekujem jos bolje ideje u buducnosti!

  • Laže Kina ,komunistička je to tvorevina.Ne kupovati od Kine,počnimo sami proizvoditi.Neće ovo biti zadnji biološki rat.Hitno počet radit za svoje stanovnike.

    • Da je komunistička tvorevina ,jeste,bila prije tri godine i uvjerila se,prelijepa zemlja,ali način života nama ne odgovara!Da li laže,znsćemo kroz buduće vrijeme!Što se tiče kupovine,sve što mi imamo,pogotovo prehrambene proizvode, trebamo domaće kupovati,!Da neće ovo biti zadnji rat protiv virusa,bakterija i gljivica,sigurno neće,a najviše se slažem sa vama da treba da se oslonio na svoje resurse!Pozzz!

  • Svi su đavli došli iz te kine..svih ovih godina i oni koji su nas prodali za prokleti profit su đavli..sve je bilo naše kvalitetnije 100 puta ali ali..dođe sve na naplatu KAD-TAD

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.