Kemal Monteno i Dario Džamonja dobivaju spomenik u Sarajevu

Na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća jednoglasno je usvojena inicijativa Nihada Uka, vijećnika Naše stranke, da se u spomen-parku preko puta FIS-a u ulici Mis Irbina postave spomen obilježja bh. kantautoru Kemalu Montenu i piscu i novinaru Dariju Džamonji.

“Taj park urbanistički je predviđen kao spomen-park u kojem se već nalaze spomenici Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću. Kemal Monteno i Dario Džamonja, također, zaslužni su građani našega grada i vrijedni umjetnici koji su u svojim djelima afirmirali vrijednosti grada Sarajeva, a postavljanjem spomen obilježja Grad bi se djelomično odužio za sve ono što su učinili”, istaknuo je Uk.

Vijećnik Naše stranke dodao je da je park preko puta FIS-a odlična lokacija za postavljanje spomen obilježja dvojici umjetnika, piše N1.

“Spomenuti park nosi i simboličnu vrijednost i za Montena i Džamonju s obzirom na to da je u pitanju lokacija koja je veoma važna za kulturnu povijest našega grada, a tu su i već podignuti spomenici Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću. Podizanjem spomenika i Montenu i Džamonji na ovoj lokaciji dobili bismo mjesto u našem gradu koje će nove generacije podsjećati na naše sugrađane koji su bili prijatelji i predstavnici jednoga od najljepših kulturnih razdoblja u našem gradu. Drago mi je što je Gradsko vijeće prepoznalo važnost ove inicijative i nadam se da će što prije biti realizirana”, naglasio je Uk.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.