Kedžara: Divin dan slavit će se na poseban način – Jabuka.tv

Kedžara: Divin dan slavit će se na poseban način

Kedžara će i ove godine slaviti svoju Divu 30. lipnja 2019. godine.

Sveto misno slavlje predvodit će provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić. Sveta će misa biti u 11 sati. Na svetoj će misi pjevati Čuvarice Dive Grabovčeve, najavljuje župnik fra Stjepan Pavličević.

Ovogodišnju proslavu Dive na jedinstven će način uzveličati bosanski ujaci, i to oni najmlađi. Naime, pod svetom će misom na Kedžari prvi put dati redovničke zavjete, svetoga našega oca Franje, novaci Bosne Srebrene. Svoje će zavjete započeti baš na grobu ove naše slavne djevice i mučenice. Diva je naša dika i naš ponos.

Tu na padinama Vrana ona je očuvala ono nama kroz sva ova stoljeća sveto i vrijedno – svoju nevinost i odanost dragome Bogu.

Sve ove godine, desetljeća i stoljeća poslije, ona nam je bila ponosom i nadom, bila nam je primjer koji nas je nadahnjivao i kojeg smo slijedili.

Pođimo i mi na Divin grob, kleknemo do Divina groba i učvrstimo u sebi one divne vrijednosti koje su je krasile. Molimo Boga da nam da čistoće i vjernosti, da nas učini jakim te vrijednosti živjeti u svom životu i u svom vremenu.

Divin grob je priča o toj vjernosti i čistoći.

Priča koja ne želi nestati s vjetrom, već ući u moju i tvoju dušu. Priča koja se želi u našim životima ponavljati. A te nam čistoće i te nam vjere i vjernosti itekako treba. Svjedoci smo kako čistoća i vjernost gube svoje mjesto u našim dušama, u dušama naših mladih, u našim obiteljima, u našem narodu i našoj Crkvi. Diva nas opominje.

Grob nas njezin opominje i veli nam da se vratimo u zagrljaj vrijednostima čistoće i vjernosti. Diva nam s Vrana veli: Ostajte vjerni u svojoj bračnoj zajednici. Čuvajte obitelj kao svoje oči. Pođimo Divinom grobu s molitvom na usnama i odlukom u duši da ćemo priču o tebi Dive, o tvom životu ponavljati u svom. Da ćemo htjeti živjeti čestito, čisto i vjerno. Moleći za tebe, divna djevice i mučenice, molimo uistinu za sebe, za svoj život, za svoju obitelj, za svoj narod, za svoju zemlju.

Zato joj slavu držimo, zato je slavimo. Našu Divu Grabovčevu, piše fra Stjepan Pavličević.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Ima njih dosta sigurno koji su kao diva samo ako to ističeš ili pričaš o tome odmah se većina smije na to, kao o tome poštenju se ne ttreba pričat.

  • Meni su muske sponzoruse gore.Idem se ozeniti od nekog parese bez obzira kakva je ta cura i karakterno i fizicki i intelektualno.Bitno je nek ima para i da ja budem zet od parese.Rasplacem se od smjeha kad vidim kako pise divna , prekrasna , najljepsa…grdna ko noc , a uvlace joj se zensko i musko radi para pristiglih na cudan nacin.

  • Danas je definitivno doslo vrijeme muskih sponzorusa! Evo i sada, ovih dana, udaje se cura koja se u zivotu nebi udala da nema sta ima.. A zna se i na koji nacin ima. Prvi put sam u zivotu srela curu sa diplomom a ne zna 2 recenice na hrvatskom sastaviti. A o ruznoci necemo ni govoriti. Svatko od nas je onakav kakvim ga je Bog dao, al ona se nikad nebi udalaaaaa. Pare su je udale. I to je zalosno….

  • Divim se Divi na njenoj čednosti, nevinosti, poštenje i njenoj vjeri u Boga.
    Nisam očekivao ovoliko glupih komentara koji uopće nemaju veze s naslovom i tekstom. Što sve ljudi lupetaju u ovim komentarima, nije mi jasno da mogu biti toliki idioti i sve omalovažavati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.