Kažnjeni nogometaši Marseilla i PSG-a, liga pokrenula istragu o rasizmu

Napadač francuskog nogometnog prvaka PSG-a Brazilac Neymar suspendiran je na dvije utakmice zbog crvenog kartona zadobivenog u derbiju protiv Marseillea, a istovremeno vodstvo lige je najavilo istragu o navodnom rasizma na toj utakmici.

Najveći derbi francuskog nogometa obilježile su divljačke scene igrača i čak pet crvenih kartona koje je pokazao neuvjerljivi sudac Brissard.

Kaos u francuskom derbiju: Marseille pobijedio PSG, sudac pokazao pet crvenih kartona

Sudac je nakon tučnjave igrača u samoj završnici susreta odmah pokazao crvene kartone Laywinu Kurzawi i Leandru Paredesu iz PSG-a te Dariju Benedettu i Jordanu Amaviju iz Marseillea. Tek nakon pregleda snimke isključio je i Neymara.

Prema pisanju AFP-a najgore je prošao Kurzawa koji je kažnjen sa šest utakmica. Tri utakmice će se hladiti Jordan Amavi, dvije, uz jednu uvjetno, Neymar i Lenadro Paredes, a jednu utakmicu suspenzije je dobio Dario Benedetto.

Payet skandaloznom objavom uvrijedio Neymara

Liga će istražiti ima li istine u tvrdnjama Neymara koji je optužio Alvara Gonzaleza Soberona za rasizam, a istražuje se i navodno pljuvanje Angela Di Marije prema Soberonu, javila je Hina.

Neymar optužio protivnika za rasizam

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.