Katastrofa u Njemačkoj: Tornado u Hamburgu, ima mrtvih

U jakim ljetnjim olujama koje su u četvrtak pogodile sjeverni dio Njemačke, ima i smrtno stradalih.

Navodi se da su ljubitelji glazbe potražili sklonište u svojim automobilima tokom muzičkog festivala u blizini Bremena koji, kako AFP navodi, ironično nosi naziv “Uragan” (Hurricane).

Agencija navodi da je njemačka nacionalna željeznička kompanija Deutsche Bahn priopćila da su zbog izuzetno snažnog vjetra i obilne kiše i grada oštećene pruge i dalekovodi, zbog čega su zaustavljeni vlakovi koji su prometovali između Berlina, Hamburga, Bremena, Kila i Hanovera.

U blizini grada Uelzen stradao je 50-godišnjak na čiji se parkirani automobil srušilo drvo, a u nesreći je povrijeđena i njegova supruga. Navodi se da je nedaleko odatle drvo palo i povrijedilo ženu na biciklu.

U lučkom gradu Hamburgu prijavljena je rijetka pojava tornada na oko 10 kilometara od tamošnjeg aerodroma, prenosi Novi.ba.

Na području južno od tog grada oluje su oštetile krovove na kućama i ubile ovce na koje je palo oboreno drveće.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • A da nismo otisli u Njemacku i ovamo radimo ko konji da nam porodice imaju bar sto jesti, bome bi nas pola vec bilo pod plocom. Jeli vi pojedini shvacate da smo ovamo dosli od muke, od bjede svoje. Pa kad vec moram biti rob, bit cu za dobru placu a ne kao kod nas za 400 maraka ili ti neda ni to. I to je nasa drzava. Volo bi i ja biti kod svoje kuce a ne u Njemackoj, ali na zalost, nemogu

  • Lako je za njemačku, jadni smo mi koji smo ovde ostali, ali nećemo ni mi dugo,
    Nadam se da cemo se svi dozvat pameti i pravac njemačka.
    A karlo,nemaš za čim žaliti, sretan si i hrabar, samo se ne vraćaj u ovu bjedu,
    Di smo mi za 5 god. A to šta ćes ti postići za 5 god. Ovde nebi ni za tri života

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.