Kad Predsjedništvo BiH kupuje: Stolnjaci i salvete plaćeni 5.400 KM

Skupocjeni automobili, stilski namještaj, ćilimi i lusteri samo su dio popisa želja članova Predsjedništva BiH, kako bi im mandat prošao što ugodnije.

Uvidom u nabavke u Predsjedništvu BiH, mediji su objavili da su službe ove institucije nabavile garnituru za sjedenje od 24.453 KM, a četiri lustera plaćena su 11.816 KM. Ćilim i staza sa držačima plaćeni su 48.418 maraka.

Mladen Ivanić, Dragan Čović i Bakir Izetbegović mislili su i na tehnologiju. Deset laptopa plaćeno je čak 27.820 maraka, a dodatnih šest računara 10.418. Oprema za prijenos podataka i glasa koštala je 7.149, a 19 mobilnih telefona kupljeno je za 6.984 marke, navodi Glas Srpske.

Na vozila su potrošene 387.083 marke, a za inventar oko 69.000. Tri koplja za zastave iznosila su 1.474 KM, a 25 stolnjaka sa nadstolnjakom i salvetom 5.400.

Tri komada rezača za papir, za svakog člana Predsjedništva, plaćena su 1.281 KM, fotokopir aparat 7.897, a pod stavkom “ostala oprema” nabavljene su stvari za 9.179 maraka.


(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Država zvana BiH-na je najmoćnija tvrtka naših političara gdje oni uposljavaju svoju rodbinu,stranačke poslušnike,kumove,zetove,šure,bađžanake,dajđže,amiđže,prijetelje itd.a sve to finansira polugladni narod,poreski obveznici…Moćno nema što…Neka se razbacuju kad ovako dobro i skladno rade na dobrobit svih nas u BiH-ni…Tko ne bi poželio raditi u ovakvoj firmi,ništa ne radiš,odgovornosti baš nikakve a imaš sve,još te čuvaju djelatnici MUP-va dok ti pljačkaš,potkradaš državu i oštećuješ državni proračun i imaš imunitet od sudskih progona..Legalizirani javašluk i lopovluk..,,Mašala,,..Neka ćilima kad dođe brat Erdogan da je sve potaman…

  • Neka kupuju sram ih bilo, neka uzimaju od usta gladnom narodu. Sramota kako se razbacuju. Ali ima Boga pa neka im on sudi kako su zasluzili, a jadnim penzionerima 320 km mirovinu daju. Hajte mocnici jedan mjrsrc vi prezivite sa 320 mataka. Stidite se

  • Pa i nisu neke mobitele kupili ak su 19 kom platili oko 6980 km!-
    A zar mi nebismo to isto radili ,da smo na njihovom mjestu?!-Cemu ovakva reakcija?!-ljubomora ????😉

  • Pa i nisu neke mobitele kupili ak su 19 kom platili oko 6980 km!-
    A zar mi nebismo to isto radili ,da smo na njihovom mjestu?!-Cemu ovakva reakcija?!-ljubomora ????😉

  • Za FALI, na koga ce bilo ko biti ljubomoran, na ove lopine. Kad bi me neko nazvao lopovom kao njih, a to oni jesu, ja bi se makar pobunio, a ne kao oni sute. Vi gospodine sto se potpisujete FALI, niko nije na njih ljubomoran, vec je narod ogorcen sta oni rade. Stvarno su FUJ

  • Za ” fafi” : ti tek ustala, pa dok se razbudis i svatis di , sta kako , dan prosa! De razbudi se, i sagledaj stvarnost! Oli ti imas skupi mobitel??????

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.