Karmeli Skoko priznanje povodom Svjetskoga dana Crvenoga križa

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine dodijelio je na prijedlog Predsjedništva Crvenoga križa ŽZH, priznanje za Svjetski dan Crvenoga križa (8. svibanj) Karmeli Skoko, dugogodišnjoj tajnici Crvenoga križa Široki Brijeg.

Ovo priznanje dodjeljuje se pojedincima zaslužnim za izuzetno značajan doprinos u radu i razvoju Crvenoga križa.

Karmela Skoko tajnica je Crvenoga križa Široki Brijeg od davne 1976. godine, pa do umirovljenja krajem 2017. godine. Bila je na čelu Crvenoga križa u ratnom vihoru koji je zahvatio i Široki Brijeg te je svojim neumornim radom u ratnim i mirnodopskim uvjetima gradila i razvijala gradsku organizaciju Crvenoga križa u Širokom Brijegu.

Ovo priznanje posvećujem svim članicama i članovima Crvenoga križa, darivateljima krvi, kao i volonterima Crvenoga križa, bez čije pomoći ovaj vid priznanja ne bi stigao u moje ruke. Želim da Crveni križ i u budućnosti uživa veliki ugled u gradu, kao što to čini na višim razinama, čemu je dokaz ovo visoko priznanje, istaknula je Karmela Skoko.

Priznanje je u ime Crvenoga križa Federacije BiH dodijelio Josip Zelenika, predsjednik Crvenoga križa Županije Zapadnohercegovačke, koji se zahvalio Karmeli Skoko na svemu što je učinila za Crveni križ u 42 godine službe.

Iako ovo priznanje dodjeljuje federalni Crveni križ, uvjeren sam da Karmela Skoko ovo priznanje prima od stotina pojedinaca i obitelji kojima je neumorno služila cijeloga života. Iskreno se zahvaljujem na godinama posvećenosti potrebitima, kako u ratu tako i u miru. Siguran sam da je Karmela ublažila veliki broj ljudskih patnji, te će se zbog toga njezino ime uvijek izgovarati s poštovanjem, naglasio je Zelenika.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.