Kardinal Puljić: Bog nas je pozvao na suživot u BiH

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić rekao je u božićnoj čestitki da je Bog pozvao Hrvate katolike na izgradnju suživota s pripadnicima različitih naroda i religija u Bosni i Hercegovini.

Otvorimo srce prema našim susjedima koji drukčije vjeruju. Sve nas veže ista Božja ljubav jer nas je Bog pozvao na zajednički suživot u ovoj našoj lijepoj domovini BiH”, rekao je Puljić.

Pri tome je vjernike ohrabrio da stanu uz Božićne jaslice kako bi izliječili rane, a ‘Božićno svjetlo osvijetli sve vaše staze da hrabro kročite kroz život’.

“Sačuvajte to Božićno svjetlo u srcu, obiteljima i međuljudskim odnosima”, dodao je vrhbosanski nadbiskup.

Dobrobit ljudi

Pozvao je vjernike i da mole za one koji vode ovu državu da rade za dobrobit ljudi.

“Molimo za sve ljude da budu graditelji i nositelji mira. Neka vam je čestit Božić, neka vas ispuni radošću i nadom kako biste hrabro i s vjerom zakoračili u novo ljeto 2018.”, poručio je Puljić.

Vjernike je upozorio da ne smiju Boga prognati iz srca, obitelji i društva jer to za posljedicu donosi sukobe, zavist i mržnju te počesto i ratove.

“Mnogi od nas su iskusili okrutnost rata čije posljedice još proživljavamo i kao da se javlja strah od novog rata. Mira neće biti dok Bog ne bude na prvom mjestu u našem srcu, obiteljima i društvu koje će biti temeljeno na Božjoj ljubavi“, kazao je kardinal.

Kardinal Puljić je upozorio i na pošasti društva u kojemu je čovjek današnjice zaokupljen trkom za uživanjem i zaslijepljen sebičnošću i pohlepom zbog čega sve više gubi osjećaj za ‘božanskom skromnošću koja se očitovala rođenjem Isusa Krista u jaslicama’.

(Hina)


10 komentara

    • Šta će on drugo pričati nego ovo… jer ako ode još ljudi… gubi on posao. Zapravo on je uhljeb, samo će ga premjestiti.

  • Kad je pozva jel tebe i take ili i nas? Nesto ja mislim da bi se ti triba bavit svojim stadom. Sretan ti Bozic i jope ako zovne reci ti.

  • Puljiću ne uvažavam te nimalo,ti ne znaš što je Bog htio,jer si čovjek kao i ja.
    Islam je krivovjerstvo i nemoj pričat gluposti,islam nas ubija i raseljava zbog takvih kao što si ti,kukavica koji samo spuštaju glavu!

    Zar Bog neće uništiti grješnike na kraju vremena?

  • Tuga ovi bosanski pratri.blaa,blaa.blaaaa..šonjo jedan koji sužuvot?Jesi lu ti glup ili samo namećeš u tu mišinu burek.vidi skromnosti i isposništvan od 160 kg.Ajde tamo nos te lipi ….Namlati se ti i odspavaj malo a kad se probudiš pola ti naroda neće bit tu.Ali nemoj ti štogod reć kako treba a posebno ne istinu.Kako jadno i licemjerno.Ako si ti pastir nije čudno što ti je stado izgubljeno.

  • Zanimljivi smo mi katolici iz Širokog Brijega. U ovo Božićno vrijeme propovijedamo ljubav. Svake nedjelje se pričestimo a onda na kavi posle mise smišljamo kako protjerati muslimane iz Ljubuškig i Mostara. Ako bilo tko, pa čak i Papa pozove na pomirenje i suživot mi ga proglasimo udbašem iako većina nema pojma što je udba. Na drugoj strani izabrali smo udbaše da nas vode.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.