Karamatić: Ako SDA ne prihvati hrvatske prijedloge, slijedi blokada BiH

Član Predsjedništva Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS) Mario Karamatić tvrdi da će BiH ostati bez Vijeća ministara, a Federacija BiH bez Vlade ukoliko SDA ne prihvati hrvatski prijedlog izmjena Izbornoga zakona i zakona o RTV servisu.

Karamatić je poručio da će HNS podržati zaključke HDZ-a BiH da do kraja mjeseca u parlamentarnu proceduru budu upućeni prijedlozi za izmjenu zakona koji će omogućiti Hrvatima da sami biraju svoga člana Predsjedništva BiH, kao i uspostavljanje javnoga RTV kanala na hrvatskom jeziku, te da u slučaju bošnjačkoga odbijanja slijedi potpuna blokada BiH, javlja Srna.

“Neće nama lider SDA Bakir Izetbegović određivati što smijemo, a što ne smijemo uraditi da bismo osigurali ravnopravan položaj hrvatskoga naroda u BiH”, rekao je Karamatić za “Euroblic”.

On je poručio da će, ako SDA ne podrži ove zahtjeve, HNS tražiti i aktiviranje odredbi Bečke konvencije koje podrazumijevaju poništavanje međunarodnih ugovora zbog opstrukcija jedne strane.

“To bi značilo da Washingtonski i Daytonski sporazum više ne važe i da Hrvati imaju pravo na revitalizaciju Herceg-Bosne”, navodi Karamatić.

(www.jabuka.tv)
9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.